ŽENE UDARILE NOŽEVIMA NA MUŽEVE: Za nepuna 24 sata u Beogradu od strane svojih partnerki povređena dvojica muškaraca

E. H.

31. 01. 2023. u 14:13

MARIJA M. (43), osumnjičena da je u noći između petka i subote, u beogradskom naselju Ostružnica, u opštini Čukarica, pokušala da ubije emotivnog partnera G. K. (52), saslušana je juče u Višem tužilaštvu u Beogradu.

ЖЕНЕ УДАРИЛЕ НОЖЕВИМА НА МУЖЕВЕ: За непуна 24 сата у Београду од стране својих партнерки повређена двојица мушкараца

Novosti

Ona je, kako saznajemo, iznela detaljnu odbranu, a tužilaštvo je predložilo sudu da joj odredi pritvor, kako boravkom na slobodi ne bi uticala na svedoke i ponovila delo u kratkom vremenskom periodu.

Prema prvim informacijama iz istrage, Marija i njen partner najpre su se svađali, a onda i rvali. Nakon toga, navodno, Marija je dohvatila nož sa stola, zamahnula i G. K. ubola u grudi. Partneri su nastavili da se rvu, da bi u sledećem trenutku muškarac iskočio kroz prozor i otišao u policiju i prijavio Mariju. Kad je policija došla, pored osumnjičene, nađen je i nož kojim je izvršila krivično delo.

Zbog ranjavanja u grudi G. K. je završio u Urgentnom centru. Kako nezvanično saznajemo, njegova rana srećom nije velika, pa nije životno ugrožen i trebalo bi da brzo izađe iz bolnice.

Prema tvrdnjama komšija, ovo nije prvi put da se iz stana u stambenoj zgradi gde živi Marija sa partnerom, čuje galama:

- Odzvanjala je vriska i lupnjava vratima, a sa tom ženom i njenim čovekom komšiluk ima probleme, skoro svaku noć. Svađaju se i mire, ali u petak su vikali i tukli se - kažu komšije.

Navodno, Marija je krvava i sva raščupana, nešto posle četiri sata ujutru, zvonila komšinici na vrata da joj kaže da pozove policiju.

- Vikala je da partner hoće da je ubije i tražila da pozove policiju. Krv joj je išla iz usta, sva je bila krvava i raščupana. Onda se iz stana čuo muški glas koji zapomaže i viče: "Narode, ubola me je nožem!" - kazala je komšinica.

Samo nekoliko sati ranije, u Beogradu takođe, ali u naselju Voždovac, takođe se dogodilo gotovo identično porodično nasilje. I ovog puta, žena je nasrnula na muža nožem.

Naime, u petak oko 6.15 časova ujutru, Marijana B. (39) je u porodičnom stanu u Miklošićevoj ulici, posle svađe pokušala da ubije supruga Miloša B. (40). Dok je bio u dnevnom boravku, navodno sedeći na krevetu, Marijana mu je prišla i nožem ga ubola u levu stranu vrata i nanela mu tešku telesnu povredu. Miloš je potom uhvatio nož desnom rukom i sprečio dalje povređivanje, pa je zadobio i lakšu povredu desne šake.

Incidentu u stanu, nažalost, prisustvovalo je dvoje njihove maloletne dece, sin osnovac i ćerka srednjoškolka. Ona je, kako saznajemo, prva i pozvala Hitnu pomoć, policiju i baku.

Miloš je hitno prevezen u bolnicu, gde su mu lekari ukazali pomoć, a Marijana je uhapšena. Ona se na saslušanju u tužilaštvu branila ćutanjem.

TRAŽE SE PSIHIJATRIJSKA VEŠTAČENjA

U DALjEM toku oba postupka biće ispitani svedoci, a naloženo je i psihijatrijsko veštačenje dveju osumnjičenih žena koje se terete za pokušaj ubistva. Takođe, kako nezvanično saznajemo, u istragu su se uključili i drugi nadležni organi, te će Tužilaštvo pribaviti i izveštaj Centara za socijalni rad o stanju u ovim porodicama, s obzirom na to da, kako komšije tvrde, u njima ranije nije bilo prijava za nasilje u porodici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije