PRETRAGA KRIJE ISTINU O TOME ŠTA JE BRAJAN URADIO ANI? Guglao tri hemikalije, poznato kako one mogu delovati na ljudsko telo

Novosti online

26. 01. 2023. u 22:11

BRAJAN Volš, optužen za ubistvo supruge Ane Volš, koristio je "ajped" svog sina gde je na Guglu pretraživao odgovore na pitanja u danima pre, ali i nakon njenog nestanka.

ПРЕТРАГА КРИЈЕ ИСТИНУ О ТОМЕ ШТА ЈЕ БРАЈАН УРАДИО АНИ? Гуглао три хемикалије, познато како оне могу деловати на људско тело

Foto: Instagram/anawalshe/Craig F. Walker/The Boston Globe via AP, Pool

Pretrage na Guglu navodno su se nastavile danima. Međutim, kako je rečeno na sudu, Brajan je i pre navodnog nestanka supruge Ane 1. januara, pretraživao Gugl.

Jeziva pretraga

Međutim, kada je policija saopštila šta je sve Brajan pretraživao u noći nakon što je Ana nestala mnogi su ostali u šoku.

On je u početku pretraživao koliko je vremena potrebno pre nego što telo počne da se oseća i koliko je potrebno da telo počne da se raspada, što može da upućuje da se Brajan nije odmah rešio Aninog tela.

Zatim je nešto posle pet sati ujutru pretraživao kako se telo vezuje, koji su najbolji načini da se neko reši tela, kao i da li mogu da se bace delovi tela.

Na osnovu ovih pretraga policija može da posumnja da je Brajan Anu ubio u nehatu i da nije unapred isplanirao kako bi mogao da se reši tela nakon zločina, ali i da ju je nakon toga raskomadaoBrajan je oko pola 12 ujutru guglao i koji je najbolji način za odlaganje tela, kao i kako očistiti krv sa drvenog poda.

Ukoliko se Brajan zaista vodio ovim pretragama, to bi moglo da znači da je Brajan možda Anu raskomadao u podrumu, gde je policija tokom pretresa pronašla tragove krvi i krvav nož.

Posebnu pažnju u njegovim pretragama privukle su tri hemikalije luminol, formaldehid i amonijak.

Formaldehid za balzamovanje tela

Iako je mnogima ovo jedinjenje nepoznato, ljudi koji rade u mrtvačnicama ga često koriste, jer se pomoću njega balzamuje telo.

Formaldehid je bezbojan, zapaljiv gas jakog mirisa koji se takođe koristi za proizvodnju građevinskog materijala i proizvoda za domaćinstvo.

Ovo jedinjenje menja tkiva na ćelijskom nivou tako da bakterije ne mogu da rastu. Moglo bi se reći da bukvalno razbija sastav ćelija i tkiva.

Čemu sliži luminol?

Brajan je 1. januara u 11.56 pretraživao na tabletu svog sina "Luminol za otkrivanje krvi".

Luminol je hemijsko jedinjenje koje pokazuje luminiscenciju, sa plavim sjajem, kada se pomeša sa odgovarajućim oksidacijskim agensom. Luminol je bela do bledo-žuta kristalna čvrsta supstanca koja je rastvorljiva u većini polarnih organskih rastvarača, ali nerastvorljiva u vodi.

Forenzičari koriste luminol da otkriju količine krvi u tragovima na mestu zločina, jer reaguje sa gvožđem u hemoglobinu. Biolozi ga koriste u ćelijskim testovima za otkrivanje bakra, gvožđa, cijanida, kao i specifičnih proteina putem "Vestern blotiranja".

Kada se luminol ravnomerno rasprši po površini, tragovi aktivirajućeg oksidansa čine da luminol emituje plavi sjaj koji može da se vidi u zamračenoj prostoriji. Sjaj traje samo oko 30 sekundi, ali se može fotografski dokumentovati. Sjaj je jači u područjima na koje padne više spreja, mada je važno napomenuti da intenzitet sjaja ne ukazuje na količinu krvi ili drugog prisutnog aktivatora.

Šta se dešava kada se delovi tela stave u amonijak?

Među brojnim Brajanovim pretragama našla se i jedna o amonijaku. Brajan se naime pitao, "šta se dešava sa delovima tela koji se stave u amonijak".

Iako je amonijak široko rasprostranjen i nalazi se u brojnim sredstvima za čišćenje, ovo hemijsko jedinjenje mnogi najbolje raspoznaju po neprijatnom mirisu.

Stručnjaci upozoravaju da ovim jedinjenjem treba rukovati oprezno, jer ukoliko dođe u dodir sa kožom može da dovede do ozbiljnih opekotina. Kontakt tela sa tečnim amonijakom, takođe može da izazove i promrzline na telu.

S obzirom na to da je Brajan u radnji Home Depot kupio sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara, a upravo tu radnju nedavno je posetila i novinarka Telegrafa, koja boravi u Bostonu.

Tamo je razgovarala sa jednim od radnika, koji joj je ispričao da su njegove kolege videle Brajana, kao i da ih je posetila policija.

U ovoj radnji Brajan je kupovao i testere, krpe, trake, ceradu, kao i posebno zaštitno odelo.

Zbog toga policija sumnja da je Brajan u podrumu najverovatnije raskomadao telo, a zatim ga je možda potopio u amonijak kako bi pokušao da ga se reši.

Ukoliko je to tačno, postoji verovatnoća da telo Srpkinje i majke troje dece nikada neće biti pronađeno.

Da podsetimo, Brajan Volš je prošle nedelje optužen za ubistvo supruge Ane Volš, poreklom iz Beograda, koja je poslednji put viđena 1. januara.

Trenutno je u pritvoru, ukinuta mu je kaucija, a sledeće saslušanje zakazano je za 9. februar.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)