KRVAVI EVRI PORED UBIJENOG JOVANA? Novi detalji zločina u Novom Sadu, vlasnik menjačnice u kolima izboden na smrt

Lj. P. / Z. G.

26. 01. 2023. u 09:00

VLASNIK menjačnice u Novom Sadu, Jovan Janićijević (47), surovo je ubijen u utorak uveče u novosadskom naselju Adice.

КРВАВИ ЕВРИ ПОРЕД УБИЈЕНОГ ЈОВАНА? Нови детаљи злочина у Новом Саду, власник мењачнице у колима избоден на смрт

Mesto zločina u naselju Adice/Jovan Janićijević, Foto Z. G./privatna arhiva

Njegovo beživotno telo pronađeno je preksinoć oko 20 časova na početku ulice Nova 34, nekoliko metara iza jednog poznatog restorana u tom delu grada. Na telu je imao ubodne rane, nanete najverovatnije nožem, a tačan uzrok smrti biće utvrđen obdukcijom u Institutu za sudsku medicinu. S obzirom na to da se Jovan bavio menjačkim poslovima, veruje se da bi motiv zločina mogao da bude dužnički odnos između žrtve i ubice.

Njegovo beživotno telo, ispred automobila "fijat 500" novosadskih registraciji, uočili su slučajni prolaznici i alarmirali policiju. U kolima, ali i van njih, bilo je tragova krvi. Ko je i zbog čega usmrtio ovog četrdesetsedmogodišnjaka, zasad se samo nagađa, a novosadska policija, koja je u utorak do kasno u noć obavljala uviđaj, intenzivno traga za počiniocem. Jovan je, kako saznajemo, pre ubistva sedeo sa prijateljima, kada je, kako se sada može čuti, primio poruku preko mobilnog telefona. Pretpostavlja se da je otišao da se nađe sa nekim ko mu je dugovao novac.

Ne isključuje se mogućnost da ubistvo nije bilo planirano, već da se dogodilo u afektu i da je svemu prethodila svađa vlasnika menjačnice i osobe koja je sa njim bila u kolima. I dalje je nepoznato da li je Jovan kod sebe imao izvesnu količinu novca, a njegovi poznanici kažu da je uvek u torbici imao veću sumu, i kada bi ga neko pozvao, odmah bi dolazio da kupi ili proda devize.

Stanari ovog dela Adica, kažu da u utorak ništa nisu čuli niti videli, i da su za zločin saznali kada su videli policiju i kola Hitne pomoći. Dodaju, međutim, da je kamera video-nadzora sa obližnje kuće sve snimila i da je policija uzela snimak.

KRVAVI EVRI?

JEDAN od stanara ulice u kojoj se preksinoć dogodio zločin, kaže da je kasnije čuo, da je na licu mesta, navodno, pronađeno 150 evra. Na novčanicama je, koliko je on čuo, bilo tragova krvi.

Na snimku se, navodno, vidi da su do tog mesta došli Jovanovim kolima, za čijim je volanom bio on, i da su se tu parkirali. Još se, kako saznajemo, vidi da je u automobilu u jednom momentu došlo do koškanja i tuče, posle koje ga je osoba koja je bila sa njim u kolima izvukla napolje preko suvozačkog mesta i ostavila ispred vozila.

Za tragično nastradalog vlasnika menjačnice, koji se u Novi Sad pre tri decenije doselio iz Konjica u Bosni i Hercegovini, poznanici kažu da je bio izuzetno dobar čovek, spreman svakom da pomogne, i da nije imao nikakve veze sa osobama iz kriminalne sredine.

Šokirani tragedijom, napominju da ne mogu ni da pretpostave ko bi mogao na takav strašan način da mu naudi. Janićijević će biti sahranjen sutra, na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)