MOŽE LI SE BRAJAN IZVUĆI? Američki stručnjaci otkrivaju u kom slučaju suprug Ane Volš može biti oslobođen

Novosti onlajn

21. 01. 2023. u 10:32

SAD i Srbija bruje o nestanku Beograđanke Ane Volš, a protiv njenog supruga podignuta je optužnica za ubistvo, bazirana na DNK tragovima i krvavom nožu pronađenim u podrumu porodične kuće, dokazima pronađenim na deponiji, kao i tome što je Brajan Volš dan nakon nestanka supruge na internetu tražio kako da se reši tela i ukloni tragove krvi, a potom i prekršio kućni pritvor da bi otišao i kupio sredstva za čišćenje u vrednosti od 400 dolara.

МОЖЕ ЛИ СЕ БРАЈАН ИЗВУЋИ? Амерички стручњаци откривају у ком случају супруг Ане Волш може бити ослобођен

Foto: Fejsbuk/anawalshe

Osnivač i direktor master studija politike i upravljanja sajber bezbednosti na Bostonskom koledžu, kao i na Pravnom fakultetu Bostonskog koledža i isrtraživački saradnik i predavač na MIT školi menadžmenta Kevin Pauers govorio je o slučaju nestanka Ana Volš i tome da li bi njen suprug Brajan mogao da bude osuđen za ubistvo, kao i na koji način bi mogao da se brani.

- Slučaj izgleda kao da je ispao iz jezivog filma, horor filma. Kada čujete šta se dešava, pogotovu iz moje perspektive kao nekog ako se bavi bezbednošću na internetu i zaštitom privatnosti, kada vidite šta je uradio, da je uzeo ajped svog sina… Navodno, naravno, tužilaštvo to tek treba da dokaže. I da je pretraživao koliko je potrebno da se telo raspadne… Pretraživao je kako da se reši tela. Znate, slične stvari, koje ga zapravo upliću u ubistvo njegove supruge.

Navodi Pauers, pa dodaje:

- Isplivava sve više dokaza koji su građa za slučaj protiv njega, a to utiče na potencijalnu presudu. Samo kada čujete i vidite sve to i to na njegovom tabletu samo dan posle ubistva i vidite kako se sve odigralo… Mislim da je to prilično jak posredni dokaz. I kada na sve to on laže policiju i odlazi da kupi sredstva uz pomoć kojih će da ukloni telo, za šta je istraživao načine. Sve je to nekako povezano.

- Na sreću, nikada nisam nikog zastupao u takvom slučaju, niti sam ikog branio. To može da se uradi zbog dokaza. Ana Volš je nestala, postoje indikacije i DNK tragovi, što je veoma korisno. Pronašli su krv i druge dokaze. Sve je povezano, ona je potencijalno ubijena, naročito jer postoji informacija da je išao na deponiju. Izgleda da je išao na deponiju. To je prosto jezivo na toliko načina. Tako da bi mogla da bude izrečena presuda bez tela, dokle god DNK dokazi ukazuju na to. Takođe, svi ostali dokazi grade slučaj protiv njega. Biće teško, ali nije nemoguće.

- Šta je bio taj motiv? Da li je to bio novac? Da li je u pitanju preljuba? Da li je samo toliko prezirao svoju ženu daje želeo da je ubije? Mi to ne možemo da znamo - navodi sagovornik.

- Da li je ima psihičkih problema, da li je ona? To ne znamo. Ali jednom kad sakupe dokaze mogu da ih iskoriste, a potom da iskoriste i ostale dokaze da pokažu da je on to uradio zbog motiva koji je imao. I onda moraju sve to da prikažu. Ne znam, ali novac je često jak motiv. Obično serije i filmovi ne lažu. Obično je u pitanju ljubav, novac ili oba. Obično se tako sve dešava.

Kevin Pauers navodi i da mi dobijamo samo delimične podatke.- Ako su dokazi tako jaki kao što kažu i sve se poveže, može da dođe do presude. Pre nego što dođe do presude može da dođe do sporazuma o priznanju krivice. Mnogo je toga što bi moglo da se desi. Mogao bi da prizna krivicu i da dobije manju kaznu. Ipak, mnogo toga se trenutno dešava. Ovo je malo izvan moje struke, ali koliko sam upućen, savezna država Masačusets će da ih zbrine. Oni će da se pobrinu za njih i pronađu im porodicu sa kojom će da žive, privremeno ili za stalno. Nadam se da će članovi njihove porodice da budu uključeni u brigu o njima. Ali, to je užasno. Sve što se dešava, ostaviće traga na njihovu psihu. Toj jadnoj deci je potrebno mnogo podrške. Nadam se da će ovde u SAD, u Masačusetsu, da im pruže podršku koja im je potrebna i pomognu da se pronađu pravi ljudi koji će da brinu o njima.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije