TUŽNO DETINJSTVO BRAJANA VOLŠA: Priča koja je potresla svet - jedni ga osuđuju, drugi brane

Novosti online

20. 01. 2023. u 21:45

PRIČA koja je potresla kako domaću tako i američku javnost svakako je nestanak beograđanke Ane Volš u blizini Bostona. Od prvog momenta sve oči su bile uprte u njenog supruga Brajana, koji je nakon što je policija prnašla brojne dokaze, pre nekoliko dana optužen za njeno ubistvo.

ТУЖНО ДЕТИЊСТВО БРАЈАНА ВОЛША: Прича која је потресла свет - једни га осуђују, други бране

Brajan Volš, Foto Tanjug

Ono što je sada u fokusu javnosti jeste privatni život Brajana Volša, njegovo odrastanje, psihološki profil i sve što bi na neki način pomoglo policiji da razume koji je motiv njegovog monstruoznog čina.

Brajan Volš je rođen u porodici iz Masačusetsa, koja je bila ekonomski dobro stituirana, međutim njegovo odrastanje i nije bilo "bajno" shodno pisima upućenim saveznom sudiji u septembru 2021. Volš je odrastao kao jedino dete. Za majku mu kažu da živi mirnimi povučenim životom, a otac mu je bio poznati neurohirurg u Bostonu i provodio je veći deo svog vremena sa ljudima koje je jedva poznavao.

Prema rečima dr Titmanu, koji je Brajanov psihijatar, Volš se kroz detinjstvo osećao zanemarenim, nevoljenim i emocionalno "oštećenim", jer su ga roditelji iskorištavali da bi rešavali svoje nesuglasice.

Volš je poslat u internat na Roud Ajlendu, a zatim se upisao na Univerzitet Karnegi Melon u Pitsburgu, Pensilvanija. Međutim, u drugoj godini, Brajanovo mentalno zdravlje je nastavilo da se pogoršava, pa je napustio školu i prijavio se u centar Ostin Rigs, psihijatrijsku stacionarnu ustanovu za lečenje koja je specijalizovana za psihijatrijske pacijente koji nisu uspeli napraviti pomak na prethodnom lečenju.

- Njegova depresija, anksioznost i bes su ga ostavili nesposobnim da funkcioniše - kaže dr Titman, te dodaje da je već u tom periodu započeo dugu bitku da prevaziđe svoju mentalnu bolest.

Kao što je Brajanova supruga, Ana Volš napisala sudiji 2021. godine, „Brajan je bio duboko pogođen detinjstvom i odnosom sa roditeljima. Učen je da laže i da se krije. Rečeno mu je da je gubitnik, da roditelji nisu trebali da ga imaju, da nema šanse da napravi nešto od sebe u životu i da je izgubljen slučaj.”

Diana Volš, Brajanova majka je u pomenutim pismima istakla da je Brajan njen jedini razlog za život, ali da zbog kulturoloških razlika nije bila u dobrim odnosima sa snahom. Takođe ispričala je kako svu brigu o deci Brajana i Ane vodi on, te da nije bilo njega, ona ne bi imala kontakta sa unucima.

Brajanova porodica i prijatelji su u pismima napisali su da je promenio svoj život nakon što je prošao kroz programe poput Bostonske akademije Breakthrough 2020. nakon hapšenja.

Njegova supruga Ana Volš, je u svom pismu navela da joj je Brajan u mnogim prilikama izrazio žaljenje zbog svojih prošlih postupaka.

- Ima veliko srce i uticao je na sve oko sebe da što lakše prevaziđu trenutne teškoće. On je bio vođa naše porodice i inspiracija svima sa kojima je bio u kontaktu.

Ana takođe nastavlja da piše da je Brajan spasio život svojoj majci, a njena majka ga je nazvala „dobrim čovekom pun ljubavi“.

Brian Volš je optužen da je doveo u zabludu policijsku istragu u vezi sa nestankom njegove supruge.

(Boston25Njuz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri