TRAG ANE VOLŠ NA CEDULJI: Policija otkrila niz dokaza vezan za nestanak Srpkinje u Americi - "češlja" se Brajanova prošlost

N. BIJELIĆ

16. 01. 2023. u 07:30

BRAJAN Volš (47), osumnjičen da je obmanjivao bostonsku policiju na početku istrage nestanka svoje supruge Ane (37), nalazi se u pritvoru nedelju dana, a za to vreme istražitelji su, prema dostupnim informacijama, otkrili niz dokaza koji bi mogli da imaju veze sa ovim slučajem.

ТРАГ АНЕ ВОЛШ НА ЦЕДУЉИ: Полиција открила низ доказа везан за нестанак Српкиње у Америци - чешља се Брајанова прошлост

Ana i Brajan, Foto Privatna arhiva

Potraga za rođenom Beograđankom traje od 4. januara, kada je njen nestanak prijavio kolega iz firme u kojoj ona radi kao agent za nekretnine. Prijavu je zatim podneo i Brajan, koji je policajcima rekao da je ona 1. januara u ranim jutarnjim satima napustila kuću u naselju Kohaset, nadomak Bostona, i da je taksijem otišla na aerodrom, odakle je, prema Brajanovim tvrdnjama, trebalo da otputuje za Vašington, gde radi. Policiji je bilo sumnjivo što se Ana nije našla u avionu, a nije bilo ni dokaza da je uopšte i ušla u taksi. Tada su započeli opsežnu istragu. Određeni dokazi, kao što su nož sa tragovima krvi pronađen u podrumu kuće Volšovih, kao i testera otkrivena na obližnjoj deponiji, poslati su na veštačenje i javnost svakodnevno očekuje informaciju o rezultatima.

Američki mediji svakodnevno iznose nove detalje iz odnosa Volšovih, na osnovu kojih bi mogao i da se snimi film. Javnost je fokusirana najviše na Brajanu, čiji se život "češlja" od detinjstva, dok se o Ani i njenom životu pre braka sa Brajanom, malo toga zna.

Anine poruke, Foto Printskrin

Takođe, za Brajana moglo se čuti da se u mladosti lečio u psihijatrijskoj ustanovi zbog navodno postavljene dijagnoze koja pripada spektru sociopatologije.

Sudeći prema onome što su novinari američkih medija poslednje objavili, on je bio aktivni učesnik jedne bostonske "lajf kouč" grupe. Policija je u kući u Kohasetu naišla na niz poruka ispisanih na papiru i okačenih iznad stepeništa koje vodi do spavaće sobe.

Poruke sadrže pohvale na Brajanov račun, od barem jednog učesnika te grupe.

- Brajane, ti si vredan, vredan si života koji živiš - navodi se u jednoj poruci.

Prema pisanju "Njujork posta", Brajan se pre izvesnog vrema priključio toj grupi, koja više ne funkcioniše. Njen cilj je, kako se navodi, bio promocija lojalnosti, poverenja, ljubavi, saosećanja kroz odnose sa drugima.

- Brajan je učestvovao u više desetina sesija, tokom kojih se u odnosu na ostale polaznike izdvojio svojim stavom, a pojedini su ga okarakterisali kao prirodnog vođu i "kul momka" - navodi ovaj medij.

- Časovi su se odvijali tokom vikenda, a prijavio se na Anin nagovor, koja je sličan kurs pohađala nešto ranije.

Brajan Volš, Foto Tanjug

Članovi grupe su naveli da su šokirani novinskim naslovima koji su vezani za Anin nestanak i naglašavaju da je Brajan "ljubazna i nesebična osoba". Dodaju i da je on osoba sa kojom su svi želeli da se druže i u čijoj blizini bi voleli da budu.

Ona voli njegovu ljubav

NA drugoj ceduljici, čiji su sadržaj objavili američki mediji, stoji: "Brajane, ja te jednostavno volim, ti si ono što muškarac, prijatelj i otac treba da budu, tvoj smisao za humor, tvoja ljubav, mudrost, hrabrost, podrška su iinsiprativni. Ti si vredan svega."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŠOJGU: Municija s uranijumom narušiće zdravlje ukrajinskih vojnika, kao na KiM 1999. godine