RAŠA JE UBIJEN - SUSRET SA OKRIVLJENIM BIO ZAKAZAN: Godinu dana od svađe koja je imala krvav epilog (FOTO)

S.BABOVIĆ

09. 12. 2022. u 11:19

RADISLAV Aksentijević (55) ubijen je pre tačno godinu dana na periferiji sela Kaonik kod Kruševca: susret sa okrivljenim za ubistvo ranije je bio zakazan i, nažalost, na dogovorenom mestu pojavili su se i žrtva i okrivljeni.

РАША ЈЕ УБИЈЕН - СУСРЕТ СА ОКРИВЉЕНИМ БИО ЗАКАЗАН: Годину дана од свађе која је имала крвав епилог (ФОТО)

Foto:S.Babović

Rasprava između Aksentijevića i Slaviše Panića (46), kome se pred Višim sudom u Kruševcu sudi zbog krivičnog dela ubistvo, dobio je najgori epilog. Svađa je ranije izbila u lokalnoj kafani oko poljoprivredne mehanizacije i pokvarenog kompresora.

- Zvao sam Slavišu da ne ide na to mesto, gde su se dogovorili da se vide, Raša je ispred mene skoro pobegao na susret - ispričao je Milivoje Gajić, jedan od svedoka ranije rasprave.

Žrtvi nije bilo spasa nakon što je upucana u predelu stomaka. Iskrvario je na licu mesta. Meštanin Slavoljub Tomić je mislio kako je čuo tri pucnja.

-Čuo sam „pau, pau, pau“, ali nisam znao šta je to, posle se ispostavilo da su hici - ispričao je „Novostima” Tomić.

- Moj sin se vratio sa posla negde oko jedan sat i otišao tamo niz put da vidi šta se sve dešava. Tada su već Rašino telo spremali za transport.

Aksentijevići su posle ubistva bili neutešni.

- Sve što je radio u životu, moj otac je radio za porodicu i za celo selo, zato su ga i izabrali ponovo da bude u Savetu mesne zajednice - posvedočila za „Novosti“ neutešna Nevena Aksentijević. - Sigurno znamo da je bio dobar čovek, otac, komšija. Mnogo je pomagao Fudbalski klub „Kaonik“, radio je na asfaltiranju ulica, da svima bude bolje. Sredio je i plato ispred Doma kulture.

Veruje se da je nakon ubistva Panić ostavio svoje vozilo, pozajmio vozilo od poznanika u Velikom Šiljegovcu, a potom se sakrio u kuću drugog poznanika u Mudrakovcu. Tu je i lociran posle pet dana bekstva. Puška koju je sa sobom poneo Aksentijević pronađena je pored tela, dok je pištolj iz koga je pucao Panić nađen sakriven u naramku drva upravo u dvorištu kuće, gde se okrivljeni krio od policije.

Optužnica zbog krivičnog dela ubistvo podignuta je ovog leta, a ovim aktom je obuhvaćeno i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje promet oružja i eksplozivnih naprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)