PILJEVINA PORODICE U CRNO ZAVILA: Danas sahrana stradalih radnika Marka Milenkovića i Stevana Zdravkovića

G. ĆIROVIĆ

05. 12. 2022. u 06:15

TRAGIČNA smrt dvojice mladića - Marka Milenkovića (31) rodom iz sela Drlupa i Stevana Zdrakovića (24) iz susednog Vitkovca, nedaleko od Kraljeva, nastradalih nesrećnim slučajem u preduzeću za preradu drveta u kojem su bili zaposleni, uznemirila je stanovnike grada na Ibru i okoline.

ПИЉЕВИНА ПОРОДИЦЕ У ЦРНО ЗАВИЛА: Данас сахрана страдалих радника Марка Миленковића и Стевана Здравковића

Foto: G.Šljivić

Dan posle tragedije, u porodičnu kuću Milenkovića u Kraljevu i dalje dolaze prijatelji, rođaci, komšije i poznanici, da izraze saučešće i podele tugu i bol sa njegovim najbližima.

- Srce mi se cepa što moj Marko neće dočekati da vidi svoje drugo dete koje na svet treba da dođe početkom naredne godine. Njegova četvorogodišnja kćerkica mezimica ostade bez oca, a supruga Olivera bez muža. A, sve je tako bilo lepo, zajedno smo se radovali bebi" - još u šoku zbog gubitka sina - kaže Markov otac Miladin Milenković.

U obližnjem Vitkovcu, i nad kućom Zdravkovića, takođe crni barjak. Porodica nastradalog Stevana i dalje je u neverici i ogromnom bolu zbog nenadoknadivog gubitka. Njegovi prijatelji tu su, da im se nađu pri ruci, da zajedno ožale vrednog i dobrog mladića.

- O Stevanu nikada niko nije rekao ružnu reč. Bio je prijatelj i komšija sa ogromnim srcem, iz ugledne, vredne familije - pričaju meštani Vitkovca.

Foto: G.Šljivić

Marko i Stevan, nastradali su u petak, oko 23 sata, kada se na njih, i još jednog dvadesetšestogodišnjeg kolegu, obrušila velika količina piljevine iz silosa u preduzeću u kojem su radili. Kako nezvanično saznajemo, prethodno se transporter iz silosa koji vodi ka peći za proizvodnju pare zaglavio, pa su njih trojica ušla u silos kako bi otklonila problem. 

Poslednji oproštaj u isto vreme

SAHRANE dvojice tragično nastradalih mladića biće obavljene danas. Na večni počinak Marko Milenković biće ispraćen na gradskom groblju u Kraljevu, a Stevan Zdravković na seoskom groblju u Vitkovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju