ŽENA KOJA JE PRETUČENA NA KARABURMI ZA "NOVOSTI": Nisam znala šta me snašlo, sve zvezde sam videla

S. J. M.

04. 12. 2022. u 21:30

UHVATIO me je levom rukom za kragnu, gurno na tezgu, a desnom udarao po glavi. Branila sam se rukama, koliko sam mogla. Kad me udario prvi put, onom teškom paorskom šakom, sve sam zvezde videla. Nisam znala šta me snašlo. I naočare mi je polomio.

ЖЕНА КОЈА ЈЕ ПРЕТУЧЕНА НА КАРАБУРМИ ЗА НОВОСТИ: Нисам знала шта ме снашло, све звезде сам видела

Foto M. Anđela

Ovako nam počinje priču Snežana Cvetković (60), žena koju je na maloj pijaci na Karaburmi kod nove okretnice, napao Mirko Timotić (48) iz sela Bukovica kod Valjeva. Kako nam kaže, sve se desilo u subotu ujutru oko pola osam. Ona prodaje raznovrsnu robu na prvoj tezgi od ulaza sa desne strane, a Timotić je prodavac pečenja na stolu druga tezga pored, koji dolazi samo subotom, dok nedeljom tu radi njegova majka.

- Ujutru svi unosimo na kolicima robu i moja su stajala tu na ulazu pored tezge, kad je on naišao sa pečenjem i vinjakom u ruci i jurnuo svojim kolicima na ona moja i bacio ih na robu komšije za tezgom preko puta mene, a onda ih još malo dalje gurnuo. Priđem i pitam ga, "šta bi ti da ja tvoja kolica tako odguram", kad on tad skoči na mene i zgrabi me levom rukom kao kleštima - priča nam Snežana kako je i zašto sve počelo. - Bazdio je na alkohol. On je inače jedna vulgaran, bezobrazan i nasilan čovek i kad je pijan galami i proziva sve redom ovde. Sklon je incidentima i kako znamo kakav je, mi svi ćutimo i sklanjamo mu se sa puta. Ne znam šta mu tad bi, pa je bio i tako agresivan.

Od svih ljudi na pijaci Snežanu je samo jedan muškarac pokušao da odbrani, tako što je zgrabio Timotića za desnu ruku ne davši mu više da je udara i pokušavajući da ga odvoji od nje.

- Kad me pustio, išutirao mi je i robu pored tezge. Napao me ni krivu ni dužnu, ni zbog čega. Rekla bih da je jedino zbog ljubomore. Smeta mu što sam ja na prvoj tezgi. Ranije mi je govorio: "Šta ćeš ti tu, oteraću ja tebe odatle". I kad me je napao to mi je rekao - priča nam Snežana Cvetković. - Nisam tad znala za sebe, on je baš veliki i jak čovek. Držao me jednom rukom, nisam mogla da se otmem, a drugom udarao. Ne mogu da shvatim da postoje takvi ljudi. Mučiš se da zaradiš neki dinar, ne diram nikoga, radim svoj posao i onda me ovo zadesi.

Snežana je tad pozvala policiju, koja je došla sastavila izveštaj i napisala krivične prijave protiv oboje, jer su se kako su naveli - oni potukli!

- Pitali su me da li da zovu Hitnu pomoć, ja sam tad u šoku rekla da ne treba, međutim, ostala sam još malo na pijaci i glava i vrat su me počeli boleti. Valjda kako se hladilo. Nisam se osećala dobro, nisam mogla da stojim i strah me uhvatio, pa sam otišla u Urgentni centar. Snimili su mi glavu, poslali na ortopediju i maksilofacijalnu i stavili su mi kragnu oko vrata. Timotić je ostao da radi i nikom ništa. Prijavila sam i upravniku pijace da me napao, ali on nije hteo ni da me sasluša, samo je rekao: "Šta ja tu mogu". Pa je li to normalno?

NAPADAO NOŽEM I SATAROM

PRODAVAC sa leve strane od ulaza na pijacu Radivoje Đuričić priča nam da je Mirko Timotić ranije potezao nož na komšiju Nešu prodavca, a sataru na bivšeg upravnika pijace. Izbacili su ga bili, a on me onda molio i ja da budem čovek pomognem mu da se vrati. Kad nam je to ispričao, povikala je na njega Mirkova majka: "Kako tako pričate, potezao noževe? Nije tako! Ne lažite više nego što jeste!

- Za sve je ovde kriv ovaj upravnik, koji je "reketaš" - kaže nam dalje Đuričić. - Ako mu ne daš koju kesu robe što imaš, on nas maltretira. Zavađa ljude i huška jedne na druge. Žalili smo se Opštini, koja je nadležna za ovu pijacu, ali niko ga ne smenjuje, iako su obećali. Ne znam ko može više da mu stane na put?

TUŽILAŠTVO: POLICIJA ĆE DOSTAVITI DOKAZE

ZBOG ovog incidenta Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je nadležnoj policijskoj upravi da uzme izjave od učesnika i očevidaca, da se pribavi video nadzor sa pijace, kao i da se pribavi izveštaj lekara o nastalim povredama. Oni su postupili po prijavi u kojoj se navodi da su nakon verbalne rasprave C. S. i T. M zadali udarce jedno drugom i tom prilikom je C. S. zadobila za sada lake telesne povrede. Kad policija pribavi sve neophodne dokaze tužilaštvo će proveriti da li se u radnjama učesnika stiču obeležja krivičnog dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije