ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SRBIJU - Brat (60) je silovao sestru (64), oboje su bili mentalno oboleli

S.Babović

16. 11. 2022. u 16:03

SILOVANjE u porodici sa mentalnim oboljenjima dogodilo se sredinom novembra, 2018. godine u selu Donji Katun kod Varvarina.

ЗЛОЧИН КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО СРБИЈУ - Брат (60) је силовао сестру (64), обоје су били ментално оболели

Foto:S.Babović

Meštanka B.S.(64) prijavila je da ju je napastvovao rođeni brat, B.S.(60). Oboje su imali mentalnih poteškoća. Brat je od 2017.godine bio 100 posto lišen poslovne sposobnosti.

Oštećena je ispričala da se silovanje dogodilo kada je prešla u njegov deo kuće. Kobne noći htela je da se ugreje, jer kod nje nije radio šporet.

-Nismo živeli zajedno, ali smo se slagali - ispričala je sestra B.S. - Brinula sam o njemu koliko sam mogla.

Brat je imao starateljsku zaštitu i živeo u boljim uslovima od sestre, koja je sa druge strane, bila korisnik socijalnih prava.Osumnjičeni se svojevremeno oženio sa ženom koja je imala psihičkih problema. Njegova sestra je mala jedan brak iza sebe. Ostvarila se kao majka, ali su joj deca oduzeta. Odrasla su u Domu “Jefimija” u Kruševcu.

Dve stvari su im sigurno bile zajedničke : bolest i nesreća, koja ih je pratila kroz život.

Istraga Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu utvrdila je da je krivično delo počinjeno u stanju neuračunljivosti. Optuženom je izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Varvarin su tih godina potresali mučni slučajevi nasilja u porodici. Na današnji dan pre šest godina, Milicu Pavlović(60) iz sela Varvarin zaklao je muž Nebojša.

Među vodećim razlozima za nasilje u manjim selima su poroci ili bolest. U prvih šest meseci te 2018.godine, SOS telefon Udruženja žena “Peščanik” iz Kruševca je zbog nasilja u porodici pozvalo 47 žena. Njih 18 živelo je u seoskoj sredini.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade