BOJOVIĆU POBIJENI SVI NAJBLIŽI SARADNICI: Od preživelih ostao samo jedan

Novosti online

02. 11. 2022. u 21:36

LUKA Bojović, posle više od deset godina biće ponovo u Srbiji, međutim ovde će ga čekati samo majka i sestre. Prijatelji, saradnici, pa čak i advokat likvidirani su u poslednjih 10 godina, a jedino sa kim će moći da se sretne jeste Filip Korać za koga se ne zna već mesecima unazad.

БОЈОВИЋУ ПОБИЈЕНИ СВИ НАЈБЛИЖИ САРАДНИЦИ: Од преживелих остао само један

Foto: EPA

Brat mu ubijen 2013. u krvnoj osveti

Nikola Bojović, rođeni brat Luke Bojovića ubijen je 29. aprila 2013. godine u Ulici carice Milice u Beogradu.

Zločin je snimljen sigurnosnim kamerama obližnje kopirnice. Na snimku se vidi dolazak dvojice muškaraca, jednog visokog, obučenog u tamno odelo i drugog, dosta nižeg i punijeg, sa belim kačketom i u maslinastosivoj jakni.

Prvi muškarac išao je nekoliko koraka ispred drugog, koji se zadržao gotovo ispred kamere, a zatim se sakrio u ulaz zgrade.

Posle nekoliko minuta ulicom je naišao Nikola Bojović. Muškarac sa kačketom je tada izašao, izvadio oružje i počeo da puca u njega.

Foto: Arhiva VN

 

Ispalio je najmanje 20 metaka iz automatskog oružja, obilazeći u krug oko njega. Nikola je pao, a ubica je nastavio da puca u njega dok je ležao na zemlji.

Zatim se udaljio brzim hodom.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio 2020. na 30 godina zatvora Miloša Delibašića kao organizatora kriminalne grupe čiji su pripadnici ubili Nikolu Bojovića i Miloša Vidakovića.

Ostali pripadnici grupe pravosnažno su osuđeni na kazne od 17 do 35 godina zatvora.

Miloradović ubijen ispred autoperionice

Saradnik i kum Luke Bojovića, Dragoslav Miloradović (44), likvidiran je 2018. godine u dvorištu auto-perionice na Karaburmi.

Tu perionicu, Dragoslav je vodio sa Nikolom Bojović, bratom Luke, sve dok Nikola nije ubijen. Na Miloradovića su napadači ispalili više od 15 hitaca iz automatskog oružja.

Oni su pobegli sa lica mesta, a trag im se gubi u Zvezdarskoj šumi gde su zapalili motor. Kamere su snimile ubice na Karaburmi, a oni nisu identifikovani jer su nosili kacige.

O bliskosti Miloradovića sa porodicom Bojović najbolje sveodoči fotografija na kojoj sa Radetom Rakonjcem i Filipom Koraćem nosi kovčeg ubijenog Nikole Bojovića.

Foto: MUP

Takođe, o bliskosti dveju porodica govore i fotografije sa uviđaja nakon Miloradovićevog ubistva, gde su u autoperionici njegovu nevenčanu suprugu Maju tešile Anđelka i Marija Bojović, majka i sestra Luke i Nikole Bojovića.

Miloradovićevu sliku na njegovoj sahrani nosila je upravo rođena sestra "Zemunca", a sahrani je prisustvovao i Lukin brat od strica zlatar Nebojša Bojović.

Arkanov kum i Lukin drug sa fronta

 

Rade Rakonjac, ubijen je 2014. godine, u sred bela dana, sa pet hitaca iz automatske puške u kafiću "Mariki" u Beogradu.

U pucnjavi su ranjeni Stojan Novaković i Goran Ristanović, takođe Arkanovi prijatelji.

Napadač u maskirnoj uniformi pobegao je automobilom "alfa romeo", u kome ga je čekao saučesnik, i koje je nekoliko sati kasnije pronađen zapaljen u Ulici Radovana Simića Cige u naselju Medaković.

Foto: N. Fifić

 

Ovo ubistvo (nerešeno do danas) pripisuje se obračunu Bojovića sa braćom Šaranović, odnosno krvnom osvetom koja traje između ove dve porodice već godinama.

Luka Đurović


Uloga Luke Đurovića iz Bara bila je da rukovodi kriminalnom barskom grupom u Crnoj Gori koja je bila bliska sa ovdašnjim zemunskim klanom, ali i po svojoj moći, hijerarhijskom uređenju, broju članova i vezama, u tom trenutku najjača u toj državi. Kriminalni poslovi koji su se obavljali na relaciji Crna Gora - Srbija bili su dirigovani od strane dvojice prijatelja, imenjaka, Bojovića i Đurovića.

Međutim, sve je poljuljano kada je u jesen 2013. godine Đurović poginuo u saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori. Nesreća se dogodila na izlazu iz tunela Vrmec u Kotoru, kada je "porše" kojim je upravljala tek punoletna Monika Martinović (18) iz Bara, udario u stub rasvete i zatim sleteo u jarak kraj puta.

"Vlada Pop"


Vladimir Popović zvani Pop, koji je ubijen u sačekuši u kafiću na Zvezdari krajem novembra 2018.godine, imao je bogat policijski dosije, a prema operativnim saznanjima bio je blizak saradnik Luke Bojovića i Filipa Koraća i škaljarskog klana.

Kako se saznaje, maskirani napadači su oko 22 sata upali u kafić u kom je Popović sedeo, zapucali iz helklera i ubili ga na mestu.

Uviđaj posle ubistva Vladimira Popovića Popa, Foto Arhiva

 

Iako još uvek nije rasvetljeno zbog čega je došlo do likvidacije, Popovićeva povezanost sa podzemljem i policijski dosije kažu je bio godinama u kriminalnim vodama, a jednim od njegovih najbližih saradnika smatra se Vojislav Kostić, bivši pripadnik Žandarmerije.

Naime, Vladimir Popović držao je kockarnicu "Havana" koja se nalazi u hotelu "Slavija" i za koju se smatra da je bilo jedno od mesta u kom su se sastajali škaljarci. Na tom mestu, kockarnicu je imao i Slobodan Šaranović, koji je likvidiran u decembru 2016. godine.

Eksplozija na Autokomandi


Siniša Milić Boške, desna ruka Filipa Koraća i blizak saradnik Luke Bojovića, ubijen je u junu 2018. godine na Autokomandi kada je bomba ekplodirala ispod njegovog automobila.

Automobil koji je vozio Milić eksplodirao je 19. juna 2018. godine u 13 sati na semaforu na prometnoj raskrsnici Ustaničke ulice i Južnog bulevara.

Nedugo nakon ubistva Milića, Darko Dulović je uhapšen po poternici Crne Gore, gde, prema pisanju medija, sada služi dve i po godine zatvora.

Foto: Igor Marinković

 

Milić je bivši pripadnik Specijalnih antiteroristickih jedinica (SAJ) koji se nakon toga bavio obezbeđivanjem ličnosti.

Čuvao je Filipa Koraća, bliskog saradnika Luke Bojovića.

Bojović je uhapšen u Španiji 2012. i osuđen na 18 godina zatvora zbog držanja arsenala oružja.

Ubijen mu i advokat


Beogradski advokat, Dragoslav Miša Ognjanović, ubijen je 28. jula 2018. godine ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu dok je u društvu sina Petra išao ka stanu.

On je pred sudom branio mnoge "škaljarce" i pripadnice klana Luke Bojovića.

Poslednjih godina života, najviše je zastupao upravo Bojovića lično i članove njegove porodice.

Foto I. Marinkovi / Tanjug

 

Upravo ti slučajevi, prema podacima do kojih se istragom došlo, koštali su ga života, pa su tako u igri tri scenarija.

Prema prvom, Miša je žrtva nastavljenog rata porodica Bojović i Šaranović, drugi navodi da je to deo sukoba "kavačkog" i "škaljarskog" klana, a Bojovićeva grupa sarađuje sa „škaljarcima” i kao treći - Ognjanović je ubijen zbog sukobu unutar Lukinog klana, jer je druga struja želela da ukloni sve njegove ljude od poverenja i da time oslabi njegov uticaj i moć.

Korać


Ni jedan jedini dokaz policija godinama ne može da pronađe da Filipa Koraća, najbližeg saradnika Luke Bojović, smesti iza rešetaka.

Njegov dosije je praktično čist, a do sada je samo dva puta, i to na kratko, završio iza rešetaka.

Filip Korać / Foto N. Fifić

 

Jedino hapšenje je doživeo početkom avgusta 2018. godine i to u Zvorniku, kada je zadržan zbog ispitavanja o ubistvu Čede Đokića. Drugi put se sam predao i to početkom ove godine kada se javio u zatvor u Hrvatskoj koja ga je potraživala zbog falsifikovanja dokumenta.

Međutim, izuzev toga, Korać se dovodi u vezu sa najtežim krivičnim delima. Sumnja se da je jedan od glavnih ljudi Luke Bojovića za drogu i oružje.

(Blic)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

AMERIKANCI PRAVE JEDAN BLOK UNUTAR EVROPE: Predsednik otkriva šta će se u narednom periodu dešavati na političkoj sceni