KAŠĆELANU SUDE ZA STANIŠIĆA: U Podgorici optužnica protiv "Kavčana"

S. Đ.

11. 10. 2022. u 07:45

PODGORIČKI Viši sud, kako saznaju "Novosti", potvrdio je optužnicu koju je, zbog ubistva Nikole Stanišića, Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv navodnog vođe "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana (na slici) i još 13 pripadnika njegove kriminalne grupe.

КАШЋЕЛАНУ СУДЕ ЗА СТАНИШИЋА: У Подгорици оптужница против Кавчана

Foto: Privatna arhiva

Na optužnici se našao i visokopozicionirani pripadnik ove ekipe Kotoranin Radoje Zvicer (49) sa sugrađanima Draganom Kneževićem (40) i Milošem Radonjićem. Na spisku su i Srđan Jurišević (48) iz Tivta, zatim Radoje Živković (35), Vladimir Vučković (45) i Zdravko Perunović (45) iz Nikšića, Milan Vujotić (39), Aleksandar Dragićević (35), Zoran Kažić (45) i Milan Knežević (43) iz Podgorice, Darko Prelević (30) iz Pljevalja, kao i Krsto Maroš.

Prema optužnici, Podgoričanina su 1. avgusta 2020. godine, oko 16 časova, u zasedi presreli i oteli "kavčani" Vučković, Jurišević i Radonjić, i to nakon što im je Kažić javio da je Stanišić izašao iz svoje kuće i da se motorom kreće putnim pravcem Kotor - Trojica - Vrmac. Kako se sumnja, ubacili su ga u BMV i po unapred napravljenom planu krenuli prema Njegušima, a zatim u mesto Mirac, gde im se priključio Kašćelan u pratnji Perunovića. U noći između 2. i 3. avgusta saopštili su Stanišiću da će biti ubijen, nakon čega je usledila njegova molba mučiteljima da mu dozvole da se pomoli. U trenutku dok se molio, egzekutori su u glavu Stanišića ispalili više hitaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju