DEKA NEPOKRETAN, A PAO NIZ STEPENICE? U obrenovačkom Gerontološkom centru opet teško povređen korisnik A. D. (82)

J. D. Lj.

11. 10. 2022. u 09:30

IAKO u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu još nije okončana istraga oko incidenta u Gerontološkom centru u Obrenovcu, kada je proletos jedan korisnik zadobio povrede i podlive za koje se veruje da mu ih je naneo sobni kolega, a do kojih je došlo, kako se sumnja, zbog propusta u radu dela zaposlenih, sada je isti korisnik umalo izgubio glavu!

ДЕКА НЕПОКРЕТАН, А ПАО НИЗ СТЕПЕНИЦЕ? У обреновачком Геронтолошком центру опет тешко повређен корисник А. Д. (82)

Gerontološki centar u Obrenovcu, Foto J. Lj.

Iako nepokretan, u invalidskim kolicima pao je niz stepenice!?

- U nedelju sam bila kod oca u poseti, u vremenu od 13.30 do 14.30 sati. Sve je izgledalo uobičajeno, koliko je to uopšte moguće, jer mi je otac šlogiran, nepokretan i u poodmaklom stadijumu demencije. No, naša porodica bori se za tatin svaki dan - kaže ćerka povređenog korisnika A. D. (82) i dodaje da je po završenoj poseti, oca, koji je bio u kolicima, predala jednoj od negovateljica.

- Posle petnaestak minuta, kada sam već bila na putu do kuće, stiže mi telefonski poziv sa nepoznatog broja. Javljam se i čujem sestru iz Gerontološkog centra Obrenovac, koja mi kaže da je tata "imao nezgodu" i da ga sanitetskim vozilom hitno voze u Urgentni centar.

Naša sagovornica objašnjava da joj je negovateljica rekla da je deka pao iz kolica na stepenice, da mnogo krvari, ali da ne brine.

- Na moje pitanje, kako je moguće da nepokretan čovek, koji je vezan za krevet i kolica, uopšte dođe do stepeništa i tako se povredi nisam dobila odgovor - priča ćerka.

Rane A. D. Foto J. Lj.

Kada je došla u Urgentni centar, tamo je već stigao sanitet sa povređenim korisnikom Gerontološkog centra u pratnji sestre i negovateljice. Dok je bio u prijemnoj ambulanti i dalje je krvario. Zbog posekotine na glavi, povređenog A. D. su ušivali, a zatim vodili na različite specijalističke preglede.

- Konstatovano je da osim povreda glave, ima i naprsnuće rebra, a da su ostali nalazi "za sada u redu". Otpušta se iz bolnice i vraća u dom, ali sa napomenom da njegovo stanje mora "strogo da se prati", jer može da se iskomplikuje - kaže ćerka povređenog i dodaje da joj je otac i dalje pod nadzorom lekara, ali je i dalje kritično.

Istraga u višem tužilaštvu

O poslednjem incidentu najpre je obavešten Zoran Subotić, direktor obrenovačkog GC, koji je porodici A. D. rekao da će sprovesti internu istragu i postupak protiv onih koji su, kao je i sam naveo, napravili propust, odnosno deku nisu odmah preuzeli iz kolica i smestili u krevet, nego ga ostavili samog u hodniku i pored stepeništa. O svemu je obavešteno i nadležno ministarstvo, zaštitnik građana, kao i obrenovačko i Više javno tužilaštvo Beogradu, koje već vodi postupak oko prethodnog slučaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a