ALBANAC UPUCAO SRBINA U GRAČANICI: Sa povredama primljen u bolnicu, za počiniocem se i dalje traga

Novosti online

02. 10. 2022. u 12:59

ISPRED diskoteke na ulazu u Gračanicu iz pravca Lapljeg Sela, sinoć je došlo do pucnjave u kojoj je ranjen muškarac Lj. M. (1967) srpskog porekla iz Lipljana, a kako Kosovo onlajn saznaje, na njega je pucao jedan Albanac.

АЛБАНАЦ УПУЦАО СРБИНА У ГРАЧАНИЦИ: Са повредама примљен у болницу, за починиоцем се и даље трага

Ilustracija policija Foto I. Radulović

Kako je izjavio komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković "za osumnjičenim se i dalje traga".

- Povređeni muškarac je hospitalizovan u bolnici "Simonida" i nije životno ugrožen - rekao je Trajković.

Ranjeni Srbin je zadobio prostrelnu ranu na desnoj butini gde je metak prošao, i trenutno se nalazi u stabilnom stanju.

Podsećanja radi, nedavno je u Babinom Mostu, Albanac nožem ranio dvojicu Srbina, a kosovsko tužilaštvo je taj slučaj umesto kao pokušaj ubistva kvalifikovalo samo kao "nanošenje teških telesnih povreda.

- Kao zastupnik oštećene strane, Saše i Nemanje Mitrovića iz Babinog Mosta, predao sam Tužilaštvu punomoćje za njihovo zastupanje u krivičnom postupku protiv lica koja su ih napala tog dana, i iz razgovora sa tužiocem čuo sam da je krivično delo kvalifikovano kao "nanošenje teških telesnih povreda". Ne slažem se s tim i smatram da se radi o krivičnom delu "pokušaj teškog ubistva motivisano etničkim razlozima" - izjavio je tada advokat Dejan Vasić.

(Kosovo Onlajn)

BONUS VIDEO: SEĆANjE - Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)