KO JE RADOJE ZVICER: Burna biografija vođe "kavačkog klana"

Novosti online

30. 09. 2022. u 21:12

PREMA nezvaničnim informacijama u Panami je ubijen navodni vođa kavačkog klana Radoje Zvicer.

КО ЈЕ РАДОЈЕ ЗВИЦЕР: Бурна биографија вође кавачког клана

Foto: V. N.

Prema istim informacijama on je likvidiran u jednoj vili u kojoj je bio u društvu M.B. Ova vest je večeras prostrujala u Srbiji i Crnoj Gori, ali zvanične potvrde još nema.

Zvicer je prema navodima medija pre nekoliko godina izbegao hapšenje prilikom policijske akcije na teritoriji Kosova i Metohije, pošto je dan pre toga pobegao iz Prištine na osnovu dojave koju je dobio iz nepoznatog izvora.

Zvicer je jedno vreme boravio u Prištini odakle je koristeći lažna dokumenta putovao u Istanbul, Beč i Cirih. Iako se policija nadala da će i on biti uhvaćen u akciji koju su pripremali desetak dana, Zvicer je uspeo da napusti mesto koje je povremeno koristio.

Prema saznanjima bezbednosnih službi iz regiona, Radoje Zvicer, navodno jedan od osnivača i vođa takozvanog „kavačkog klana”, krio se u zemljama regiona i EU pod lažnim imenom Josip Babić, rođen 6.2.1979. iz Orašja, BiH. Babić je državljanin BiH koji je rođen u nemačkom gradu Nirnbergu, a on nikada nije vadio dokumenta BiH, naveo je podgorički Dan.

Pošto je Babić odgovarao njegovom opisu i starosti, Kotoranin je to iskoristio i preko svojih "kanala" u BiH izvadio pasoš, navodi ATV iz Banjaluke.

Snimak koji je uzburkao javnost

Pobjeda podseća da je u decembru 2017. godine objavljen je 15-minutni snimak na Jutjubu sa detaljnim informacijama o „kavačkom klanu“, vođi ove grupe i njenim članovima koji je žestoko uzburkao javnost.

Takođe, otkriveni su detalji koji dosad nisu spominjani u javnosti, a koji se odnose na kriminalno delovanje ovog klana, kao i imena država u kojima deluju i lažni identiteti koje koriste, navodi ovaj portal.

Na snimku se prvi put obelodanjuje podatak da se Zvicer, koji slovi za vođu ,,kavačkog klana“, služi tuđim identitetom i da pod imenom Josip Babić nesmetano putuje Evropom.

Na tom snimku, vidi se spisak visokopozicioniranih članova klana, na kojem se nalaze: Davorin Baltić, Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Dragan Knežević, Predrag Knežević, Milan Vujotić, Damir Meljović i Vladimir Roganović. Takođe, objavljene su i njihove fotografije, uglavnom one koje se nalaze u njihovim zvaničnim dokumentima i koje javnosti nisu dostupne.

Tamara mu spasila život

Supruga Radoja Zvicera, Tamara, u poslednjem momentu je spasla je život svom mužu kada je u vatrenom obračunu, koji se dogodio u Ukrajini prošle godine, odvratila napadače od namere da likvidiraju navodnog vođu "kavačkog klana".

Foto: Printskrin

 

Pokušali da mu ubiju suprugu

Jovan Vukotić bio je osumnjičen da je pre četiri godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog od vođa suparničkog kavačkog klana, saopštila je crnogorska policija.

Policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je u maju 2016. godine u naselju Dobrota u Kotoru pucao na Tamaru Zvicer.

On je, prema navodima crnogorske policije, svojim automobilom marke „Audi“ podgoričke registracije preprečio put kolima Tamare Zvicer i pucao iz pištolja u nju. Nije, međutim, pogodio ni nju ni njen automobil, već drugo vozilo koje je bilo parkirano u blizini.

U tom trenutku sa njim se u kolima nalazio i njegov otac Veselin Vukotić, dok je sa Zvicer u kolima bila njena maloletna ćerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina