OVAKO SADA IZGLEDA MILAN VUJOTIĆ: Uhapšen u luksuznoj vili u Istanbulu, dovodi se u vezu sa ubistvom Vukotića (FOTO)

Novosti online

30. 09. 2022. u 00:18

VISOKOPOZICIONIRANI pripadnik kavačkog klana Milan Vujotić (40), koji je uhapšen u Istanbulu zbog sumnje da je povezan sa kriminalnom grupom koja je 8. septembra u tom turskom gradu ubila vođu škaljaraca Jovana Vukotića, imao je kodno ime "amigo", odnosno prijatelj. Turski mediji prenose da je on bio takozvani "spavač" u Turskoj.

ОВАКО САДА ИЗГЛЕДА МИЛАН ВУЈОТИЋ: Ухапшен у луксузној вили у Истанбулу, доводи се у везу са убиством Вукотића (ФОТО)

Foto Arhiva

- Milan Vujotić, za kojim je raspisasna crvena Interpolova poternica uhapšen je u sklopu istrage ubistva Jovana Vukotića u naselju Šišli u Istanbulu. Vujotić je živeo u luksuznoj vili u naselju Maltepe, koja je bila iznajmljena na drugo ime. On je neko vreme praćen, i 23. septembra je uhapšen - navodi turski "Ulusalgundem".

Turski mediji objavili su i fotografiju Milana Vujotića, na kojoj se vidi da je on potpuno promenio lični opis, pustio bradu i kosu.

Podsetimo, u Turskoj su pre Vujotića zbog likvidacije Jovana Vukotića uhapšeni i rođak Radoja Zvicera, Radoje Živković Žuti, Zdravko Perunović kao i još desetoro osumnjičenih, uglavnom turskih državljana. 

 

- Istražitelji sumnjaju da je likvidaciju organizovao i platio 1,5 miliona evra Živković - naveli su mediji.

Milan Vujotić, prema operativnim podacima, važi za visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana, a poternica je za njim, prema pisanju Pobjede, raspisana zbog stvaranja kriminalne organizacije, šverca droge i ubistva.

Njegovo ime prvi put se u medijima pojavilo 15. februara 2014, kada je pod njegov automobil u Podgorici aktivirana eksplozivna naprava, dok je bio u obližnjem lokalu sa porodicom. Istog dana on je navodno napustio Crnu Goru i od tada se za njega nije čulo.

Interesantno je da je toga dana, prema evidencijama službi bezbednosti, i počeo rat do tada jedinstvenog kavačkog i škaljarskog klana, pošto je upravo tada pala prva žrtva rata klanova. Na Novom Beogradu, dok je ulazio u podzemnu garažu ubijen je Goran Radoman sa Cetinja, blizak škaljarskom klanu, zvanično prva žrtva u sukobu koji traje već osam godina i do sada je odneo preko 50 života.


Crnogorsko tužilaštvo Vujotića sumnjiči da je zajedno sa Radojem Zvicerom planirao Vukotićevo ubistvo, u vreme dok je on boravio u zatvoru Spuž.

(Novosti/Kurir)

BONUS VIDEO: TITOVA VILA OD 10 MILIONA DOLARA
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije