ŽUTI DAO KUĆU DA SE REŠE TELA? Otkrivena veza između Belivukovog klana i Radoja Živkovića koji je uhapšen u Istanbulu

E. H.

28. 09. 2022. u 08:00

PRIPREMNO ročište protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pokazalo je i kolika je bliskost ove ekipe sa "kavačkim klanom".

ЖУТИ ДАО КУЋУ ДА СЕ РЕШЕ ТЕЛА? Откривена веза између Беливуковог клана и Радоја Живковића који је ухапшен у Истанбулу

Telo Gorana Mihajlovića spaljeno kraj vikendice u Surduku, Foto MUP

Tako je juče i sam Miljković potvrdio pred Specijalnim sudom da zna da se kuća u Surduku, u kojoj je, kako tvrdi Tužilaštvo za organizovani kriminal, spaljeno telo Gorana Mihajlovića, pripada Radoju Živkoviću zvanom Žuti i članovima njegove porodice. Ovaj Nikšićanin, jedan od najbližih ljudi Radoja Zvicera, uhapšen je u Istanbulu zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji vođe "škaljaraca" Jovana Vukotića.

Živković, koji je i Zvicerov brat od tetke, bio je u izuzetnim odnosima sa Belivukom i Miljkovićem, a zbog placa u Surduku na saslušanju je bila Nikšićaninova supruga Aleksandra. Njih dvoje nisu zvanično razvedeni, jer se do hapšenja u Istanbulu nije znalo gde se Radoje nalazi, pa nisu mogli da mu budu uručeni papiri za razvod.

Marko Miljković juče je u Specijalnom sudu, tokom uvodnog izlaganja na pripremnom ročištu, potvrdio da Belivuk i on poznaju Živkovića.

- Poznajemo ga, družili smo se, uhapšen je u Istanbulu i njen je muž, ali to ne dokazuje da smo izvršili krivično delo - rekao je, navodno, Miljković u sudnici povodom optužbi Tužilaštva za organizovani kriminal da su on i Belivuk umešani i otmicu, ubistvo i spaljivanje tela Gorana Mihajlovića.

Prema saznanjima iz istrage, Mihajlović je ubijen u noći između 1. i 2. aprila 2019. u kući smrti u Ritopeku, a sutradan je, rano ujutro, njegovo telo umotano u najlon i stavljeno u kamion. Preko njega su naslagani džakovi sa peskom, u slučaju da vozača Nikolu Spasojevića zaustavi policija. U vikendici u Surduku bilo je spremno sve da se uklone tragovi zločina - navodi se, pored ostalog, u zahtevu za sprovođenje istrage, koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Miloša Budimira, Vlade Draganića i Nikole Spasojevića, zbog sumnji da su učestvovali u ovom zločinu.

Za detaljno razjašnjenje Mihajlovićevog nestanka, pomoglo je svedočenje Spasojevića, koji je dobio status svedoka-okrivljenog u zamenu za kaznu od 14 godina robije.

- Spasojević ulazi u dvorište vikendice u Surduku sa kamionom, dok su u automobilu "golf" ispred njega išli Belivuk i Miljković - navodi se u tužilačkim spisima.

- Belivuk i Miljković su se presvukli u radne kombinezone i čizme i izvukli su iz šupe gume, koje su unapred bile pripremljene. Belivuk je poređao gume i preko njih stavio ćumur. Izvadili su Mihajlovićevo telo iz kamiona i dok su ga držali Belivuk i Miljković, naredili su Spasojeviću da preko tela navuče nekoliko guma. Pošto je ovaj uradio šta su tražili, telo su položili preko ćumura.

Radoje Živković Žuti, Foto printscreen

Belivuk je tada, kako se sumnja, polio Mihajlovića i gume benzinom i zapalio. Lomača je gorela gotovo ceo dan. Kada se vatra ugasila, Belivuk i Miljković su, navodi se u zahtevu, veće kosti, koje nisu izgorele, drobili macolom i potrpali u džak. Sitnije ostatke kostiju i guma, pobacali su niz padinu ka Dunavu, dok su džak stavili u kabinu kamiona. Tokom povratka za Beograd, kod Pupinovog mosta, u Zemunu, Belivuk je, kako se tvrdi, zaustavio svoj "golf" i rekao i Spasojeviću da stane sa kamionom. Uzeo je džak od njega i ostatke bacio u reku. Džak je vratio Spasojeviću, koji ga je kasnije zapalio.

- Mihajlović je spaljen kako bi se uklonili tragovi zločina. Ipak, tokom uviđaja, pre nekoliko meseci, pronađeni su ljudski ostaci, čijom DNK analizom je potvrđeno da pripadaju ovom mladiću - kaže izvor "Novosti".

- Činjenica da su Belivuk, Miljković i ostali članovi njihove kriminalne grupe, slobodno koristili vikendicu na obali Dunava, govori o bliskosti dve mafijaške ekipe, ali i o tome ko je zapravo pravi vođa. Zvicer se, odavno, pozicionirao kao istinski šef "kavčana" i nalogodavac Belivuku i Miljkoviću. Vlasnik kuće, Živković, sada se sumnjiči da je sa još nekim pripadnicima grupe, po Zvicerovom nalogu, odneo milion i po evra u Tursku da se ubije Vukotić.

Pripremno ročište je juče završeno, a glavni pretres odnosno javno suđenje, trebalo bi da počne 17. oktobra.

Dovođenje optuženih u Specijalni sud, Foto Tanjug

Citirao presudu o nestalom dečaku

PRIPREMNO ročište u postupku protiv Belivuka, Miljkovića i članova njihove grupe koji su optuženi za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje, nastavljeno je juče u Specijalnom sudu u Beogradu.

Optuženi Miljković u svom uvodnom izlaganju ponovo je rekao da "bez tela nema ubistva".

Desna ruka Veljka Belivuka je tokom izlaganja, koje je trajalo oko sat vremena, pominjao i slučaj nestalog dečaka Đorđa Andrejića i citirao presudu na osnovu koje je njegova majka oslobođena, jer telo mališana nikada nije pronađeno.

- Doneo je ceo predmet i čitao delove presude. Ostavio je bez teksta sve prisutne. Ni mušica se nije čula u sudnici - kaže izvor "Novosti".

Marko Miljković i Veljko Belivuk

NIJE MU ŽAO

NAKON Miljkovića, uvodnu reč je izneo i Veljko Belivuk koji je pred sudom izjavio da mu nije žao što je ubijen Jovan Vukotić.

- Nije mi žao. Pripremao je moje i ubistvo Marka Miljkovića - rekao je, navodno, Belivuk u uvodnom izlaganju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili