U GROBNICI KRIJU NOVAC, DROGU I ORUŽJE: U toku provera operativnog podatka o "šteku" krim-grupe Belivuka i Miljkovića u blizini Barajeva

E. H.

19. 08. 2022. u 07:30

NA teritoriji opštine Barajevo, u jednom selu, na mesnom groblju postoji grobnica, čiji su stvarni vlasnici Veljko Belivuk i Marko Miljković.

У ГРОБНИЦИ КРИЈУ НОВАЦ, ДРОГУ И ОРУЖЈЕ: У току провера оперативног податка о штеку крим-групе Беливука и Миљковића у близини Барајева

Foto Shutterstock

Ispod betonske ploče su, umesto sanduka sa telom, pohranjeni novac, oružje i droga. U toku je predistraga kako bi se došlo do bližih informacija i pronašao ovaj dragoceni "ulov", saznaju "Novosti"!

Istražni organi očekuju da bi bliže informacije o ovoj misterioznoj grobnici u okolini Beograda mogao da ima sada svedok okrivljeni Srđan Lalić.

- Novac ove organizovane kriminalne grupe nije pronađen - navodi naš izvor iz istrage.

- Takođe, prema operativnim informacijama, u toj grobnici, osim para, sakriveno je i oružje, za koje se sumnja da je korišćeno u nekim likvidacijama. Navodno, postoji i određena količina kokaina. Ovo je operativni podatak, koji dalje proveravamo i istražujemo.

Foto: Printskrin

Istražni organi imaju saznanja o postojanju ove "večne kuće" na seoskom groblju, nadomak Barajeva, ali je do sada "fokus" istrage bilo rasvetljavanje najmonstruoznijih zločina za koje je optužena ova organizovana kriminalna grupa.

- Ta grobnica se u papirima ne vodi ni na koga, a sazidana je po nalogu Belivuka i Miljkovića - navodi naš izvor operativna saznanja.

- Navodno, čak su i na nadgrobnoj ploči uklesana izmišljena imena i stavljene lažne fotografije, kako bi sve delovalo uverljivo. Potraga za njom neće biti ni jednostavna ni laka. Osim ako nas neko od svedoka okrivljenih ne odvede direktno tamo.

Foto: D. Milovanović

Da je ova kriminalna grupa, koja je prepoznatljiva po optužbama da je na najmonstruozniji način otimala i ubijala ljude, bila vrlo vešta i "maštovita" u uklanjanju tragova, ali i skrivanju dokaza, bilo je jasno odmah po pronalasku kuće smrti u Ritopeku. Izjave svedoka su, takođe, išle u pravcu tvrdnji da je "mozak" ove ekipe bio Miljković. On je, navodno, uvek bio pun ideja koga i kako ubiti, kako ukloniti tragove, šta sa parama...

- Belivuk se od njega nije odvajao, iako su svi Veljka smatrali vođom, pravi strateg i planer je bio Miljković - navodi naš sagovornik.

- Umislio je da je "gospodar života i smrti". Navodno, i ideja o grobnici kao svojevrsnom šteku je potekla od njega.

Foto M. Anđela

Da je ova krvava kriminalna ekipa "tipovala" okolinu Beograda, za štekove i uklanjanje tragova, svedoče ne samo, do sada, pronađene dve kuće smrti - u Surduku i Ritopeku, već i činjenica da su ostaci jedne od njihovih žrtava (dokazi za to da su oni počinioci se još prikupljaju) Aleksandra Halabrina zatrpani u plitkom grobu na livadi u selu Parcani u okolini Sopota.

- Činjenca je da su sva ta mesta dobro povezana asfaltnim putevima i da se, u relativno kratkom roku, do njih stizalo brzo od centra Beograda - navodi naš sagovornik.

- To je ekipi odgovaralo.

Foto D. Milovanović

PUNE RUKE POSLA

U NAREDNOM periodu, kako navodi naš izvor, istražni organi imaće pune ruke posla:

- Pored rešavanja nestanaka, otmica i ubistava, prikupljaće se i saznanja o sakrivenom novcu Belivuka i Miljkovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)