ZAŠTO SAM OSTAO BEZ SINA? Otac ubijenog Nemanje Grčića razočaran odlukom da se umanji kazna okrivljenom

S. Kostić

05. 08. 2022. u 10:00

APELACIONI sud u Novom Sadu preinačio je prvostepenu presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici i Zoranu Dimiću (53) iz Subotice, okrivljenom za ubistvo Nemanje Grčića (37), smanjio zatvorsku kaznu sa 20 na 15 godina.

ЗАШТО САМ ОСТАО БЕЗ СИНА? Отац убијеног Немање Грчића разочаран одлуком да се умањи казна окривљеном

Nemanjini roditelji Mira i Jovan Grčić, Foto S. Kostić

Drugooptuženoj, Danijeli Đilasović (43) iz Beograda, inače Grčićevoj nevenčanoj supruzi, ostala je ista kazna u trajanju od osam godina zatvora.

Nemanja Grčić je ubijen 25. aprila 2019. u jednom od apartmana u Vrdniku, dok je bio sa suprugom Danijelom. Prema optužnici, Danijela je namamila supruga da borave u vikendici, da bi zatim ostavila otvorena vrata i tako Dimiću, kako se tvrdi, omogućila da nesmetano uđe u apartman i ubije Grčića.

Otac ubijenog Nemanje, Jovan Grčić, komentarišući presudu Apelacionog suda, za "Novosti", ne krije razočaranje što je okrivljenom za ubistvo njegovog sina smanjena kazna za pet godina. On kaže da njegova supruga Mira i on nisu saznali koji je bio motiv ubistva, zbog čega su ostali bez sina.

Apartman u Vrdniku gde se dogodilo ubistvo, Foto S. Kostić

- Čovek koji je već robijao i sada počinio ubistvo, umesto da bude baš kažnjen, njemu smanje kaznu. Po Apelaciji dobio je 13 godina zatvora za ubistvo i pet godina za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, i to mu objedine u jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina. Za mene je to neshvatljivo - ističe Jovan Grčić, dodajući da mu i dalje nije jasno zašto to nije bilo kvalifikovano kao teško ubistvo.

- Moj Nemanja je ubijen sa dva metka. Ubica mu je prišao dok je ležao pokošen od prvog metka i "overio" ga sa još jednim u potiljak, a tužilaštvo je to kvalifikovalo kao ubistvo.

Jovan kaže da se trenutno bori za starateljstvo nad dve unuke, koje su kod majke, a koja treba da ide na izdržavanje zatvorske kazne:

- Decu sada viđam na svaka tri, četiri dana. Danijela je odložila zatvorsku kaznu za šest meseci. I opet ponavljam, ako nije želela da bude sa mojim sinom, mogla je to ljudski da reši, a ne da deci na svirep način oduzme oca.

Nemanja Grčić, Foto S. Kostić

SUSRET U ZOBNATICI

U PRESUDI se navodi da se Danijela kobnog dana oko 13 časova srela sa Dimićem u Zobnatici, gde su se dogovorili o izvršenju krivičnog dela. On se, nadalje se tvrdi, taksijem uveče dovezao do Vrdnika, gde je ona već boravila sa Nemanjom. Poneo je rukavice, žensku čarapu i kačket, kao i pištolj sa prigušivačem. Danijela mu je rekla u kojem su apartmanu, ostavila je odškrinuta vrata, a onda je on upao unutra i upucao Grčića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a