ISTRAGA OTKRIVA DA LI JE SUPRUGA IMALA POMAGAČA: DNK analiza tela muškarca pronađenog u buretu potvrdila da je Ivan Stojanović (40)

I. MITIĆ

03. 08. 2022. u 07:10

REZULTATI DNK analize tela muškarca koje je 28. juna pronađeno zabetonirano u buretu u Velikom Trnjanu kod Leskovca potvrdili su ranije pretpostavke da je reč o Ivanu Stojanoviću (40).

ИСТРАГА ОТКРИВА  ДА ЛИ ЈЕ СУПРУГА  ИМАЛА ПОМАГАЧА: ДНК анализа тела мушкарца пронађеног у бурету потврдилa да је Иван Стојановић (40)

Foto: D. M.

Ovo je juče za "Novosti" zvanično saopšteno iz Višeg tužilaštva u Leskovcu, koje vodi istragu ovog nesvakidašnjeg slučaja. Na koji način je ubijen, odgovor će dati obdukcioni nalaz, koji još nije stigao u Tužilaštvo.

Prema nezvaničnim informacijama, istraga je pokazala da je nesrećni čovek ubijen, a da je ovaj zločin, najverovatnije hladnim oružjem, počinila njegova supruga Biljana Stojanović (38), koja je u međuvremenu izvršila samoubistvo.

- Telo je pronađeno u pomoćnom objektu porodične kuće, sada pokojne Biljane Stojanović i rezultati su pokazali da se radi o Ivanu Stojanoviću, suprugu sada pokojne Biljane.

Obdukcioni nalaz tela pokojnog Ivana Stojanovića još uvek nije dostavljen tužilaštvu od Zavoda za sudsku medicinu, od čega zavisi preduzimanje drugih radnji u vezi sa ovim slučajem - navodi se u saopštenju koje su "Novosti" dobile iz Tužilaštva.

Zasada nije poznato da li je Biljana imala pomagača, odnosno da li će neko biti krivično gonjen po bilo kom osnovu zbog povezanosti sa ovim slučajem, koji porečki kraj ne pamti.

Ivanovo telo otkriveno je na dan sahrane njegove supruge Biljane, koja je mrtva pronađena nekoliko dana ranije u istoj prostoriji. Kako nezvanično saznajemo, svi dokazi iz dosadašnje istrage upućuju na to da je Ivan žrtva svirepog ubistva, koje se dogodilo pre tri godine. Biljana je, sumnja se, supruga mučki ubila hladnim oružjem. Navodno ga je raskomadala i tako prenela do pomoćnog objekta u dvorištu porodične kuće, gde ga je potom zazidala.

Foto: Privatna arhiva

Pretpostavlja se da je Ivan ubijen dok je spavao, u jednoj od prostorija u kući gde pored ove porodice živi i Biljanina maćeha. Zločin je otkriven tek kada je Biljana odlučila da presudi sebi, verovatno zbog toga što se nije mirila sa svojom savešću i činjenicom da život provodi u blizini tela čoveka sa kojim je izrodila troje dece.

Poslednjih godina svima je govorila da je Ivan na privremenom radu u Rusiji, iznalazeći razloge zbog kojih ne može da se vrati kući.

Istražni organi još uvek ispituju sve okolnosti ovog zločina i proveravaju da li je ova žena mogla sama da ubije muža, a posebno da li je bez ičije pomoći mogla da ga zabetonira u buretu i potom zazida. Nema zvaničnih informacija ni o njenim motivima posebno ako se ima u vidu da supružnici navodno nisu imali probleme u braku, dok se u selu spekuliše da je Ivan bio ljubomoran.

UBEDLjIVA U PRIČAMA

KOLIKO je Biljana bila ubedljiva u pričama da se čuje sa Ivanom, svojevremeno su za "Novosti" svedočili njegovi roditelji, koji su do tada žalili snahu, koja je ostala sama da odgaja decu.

- Nikad nam se nije javio. Ona je govorila da se javlja njoj, a i unuke su isto govorile da se tata javlja, ali i da ne može da razgovara. Pa, nije ni mogao kad je nabijen u bure i sahranjen. Kad god smo bili kod nje, ona ga je navodno zvala, ali je uvek odlazila u sobu da telefonira. Uvek bi izmislila neki razlog zašto ne može tada da se javi i nama. Nije ni mogao da se javi iz bureta - kazao nam je Ivanov otac Jovan, koji je sina poslednji put video pre tri godine, uoči navodnog odlaska za Rusiju.

PORODICA JOŠ ČEKA DA GA SAHRANI

IVANOV brat Nenad, koji je policajac i koji je pronašao njegovo telo, navodi da već više od mesec dana čekaju da obave sahranu. Telo je, prema nezvaničnim informacijama u kapeli, ali se čeka dozvola tužilaštva da se preuzme i pokopa. Nenad u izjavi za medije ističe da nikada nije sumnjao u to da posmrtni ostaci pronađeni zazidani u buretu, pripadaju njegovom bratu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)