PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA OTMICU INDIJCA U BEOGRADU: Tukli ga i mučili, pa tražili otkup od 8.000 evra, preti im do 12 godina zatvora

J. D. Lj.

04. 07. 2022. u 13:52

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv državljanina Indije i četvorice Avganistanaca zbog sumnje da su u martu ove godine u centru Beograda oteli državljanina Indije N. M. i zahtevali 8.000 evra za njegov otkup, kako bi ga pustili na slobodu.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ОТМИЦУ ИНДИЈЦА У БЕОГРАДУ: Тукли га и мучили, па тражили откуп од 8.000 евра, прети им до 12 година затвора

Foto: Milena Anđela

Optuženi su F. K. (44), državljanin Indije i vlasnik indijskog restorana u Beogradu, kao i državljani Avganistana I. K. (26), S. H. (32), I. V. (23) i J. K. (29).

Na teret im se stavlja krivično delo otmica iz člana 134 stav 1 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna od 2 do 12 godina zatvora.

Tužilaštvo je predložilo sudu da im produži pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Sumnja se da su oni 9. marta u restoranu prvookrivljenog, koji se nalazi u centru Beograda, tražili od N. M. da im preda 8.000 evra kako bi mu organizovali prebacivanje u Italiju, a pošto je on to odbio, oni su ga uz pretnju noževima na silu primorali da pođe sa njima.

Odveli su ga u obližnji stan gde su ga tukli rukama i nogama, a od njegovog prijatelja tražili da im od donese traženi novac.

Osumnjičeni su uhapšeni sutradan, u akciji policije, u restoranu prvookrivljenog, dok su očekivali isplatu traženog novca za otkup, a oštećeni je tom prilikom oslobođen.

BONUS VIDEO:

SNIMAK POLICIJSKE AKCIJE U BEOGRADU: Uhapšeni makroi, pogledajte kako su im stavili lisice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)