PUCALI MU U LEĐA, PA ZAPALILI TELO: Supruga i sin Miroljuba iz Dragovca se branili ćutanjem, određen im pritvor

D. N.

31. 05. 2022. u 18:37

U VIŠEM sudu u Požarevcu određen je pritvor za suprugu i mlađeg sina pokojnog Miroljuba Stanojevića (56), poljoprivrednika iz Dragovca, zbog sumnje da su odgovorni za njegovo ubistvo, izvršeno 30. aprila prošle godine.

ПУЦАЛИ МУ У ЛЕЂА, ПА ЗАПАЛИЛИ ТЕЛО: Супруга и син Мирољуба из Драговца се бранили ћутањем, одређен им притвор

Foto: Privatna arhiva

Sa njima je bio uhapšen i stariji sin, ali je ustanovljeno da on nije umešan, pa je pušten na slobodu.

Prema nezvaničnim informacijama iz izvora bliskog istrazi, osumnjičeni su se branili ćutanjem, tako da motiv ovog zločina još uvek nije poznat. Njima je pritvor određen na predlog višeg javnog tužioca, da ne bi uticali na svedoke i zbog težine samog krivičnog dela za koji se terete.

Beživotno telo Miroljuba Stanojevića nađeno je u poluizgorelom automobilu, na mestu zvanom „Taložište“, u ataru sela Dragovac. Obdukcijom je utvrđeno da je ubijen s leđa, sa dva hica ispaljena iz vatrenog oružja.

Neki meštani Dragovca smatraju da se ovde ne radi o unapred planiranom zločinu, jer je reč o porodici koja je važila za složnu.

- Možda je došlo do neke nenadane svađe između njih, pa je neko dohvatio oružje i pucao, a posle zajedno paljevinom pokušali da prikriju tragove. Ko zna šta se zaista među njima desilo, to samo oni znaju – kažu meštani.

Oni napominju da se radi o teškom zločinu, ali im je laknulo što je na putu da se razreši, jer su godinu dana živeli u strahu ne znajući ko je ubica i da li mu je neko drugi sada meta.

- Pre desetak godina ubijen je još jedan naš meštanin. Nađen je mrtav u kupatilu, vezan. Godinama smo bili u strahu od njegovog ubice, ali on nije otkriven, pa smo pomislili da je sad i Miroljuba ubio. Ali, izgleda da nije baš tako – pričaju meštani. Narednih dana u ovom slučaju uslediće istraga, uz saslušanja svedoka i veštačenja. Ukoliko se prikupe odgovarajući dokazi, nakon toga uslediće podizanje optužnice i zakazivanje glavnog pretresa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri