INCIDENT U ZABELI: Ubica sekao cimera po licu i vratu dok je spavao, bol ga probudio i počeo da doziva stražare!

Novosti online

10. 05. 2022. u 20:59

OSUĐENIK Petar V. (33), zvani Pera Duh, povređen je u požarevačkom zatvoru Zabela kad ga je na spavanju nožem napao cimer iz ćelije N. M. (24) i pokušao da mu unakazi lice.

ИНЦИДЕНТ У ЗАБЕЛИ: Убица секао цимера по лицу и врату док је спавао, бол га пробудио и почео да дозива стражаре!

Foto: D. N.

Incident se dogodio 2. maja, a sumnja se da su se cimeri pre napada posvađali. Napadnuti Petar V. osuđen je na 17 godina zbog teškog ubistva u pokušaju, dok N. M. mora da robija devet godina i pet meseci zbog ubistva.

Krvavo lice

- Petar V. legao je da spava, a njegov cimer, s kojim je inače bio u dobrim odnosima, napravio je nekakvo sečivo i počeo da ga seče po licu. On se od bola probudio i počeo da doziva pomoć, a kad su stražari upali u ćeliju, napadač je Petru V. već posekao obraz i vrat - kaže izvor:

- Stražari su munjevito uleteli u ćeliju i zatekli krvavog Petra, pa počeli da viču na njegovog cimera da ga ostavi na miru i da spusti improvizovano oružje. On ih je bez pogovora poslušao, spustio je sečivo i podigao ruke uvis.

povređeni muškarac potom izveden iz zatvorske ćelije i da mu je brzo pružena adekvatna medicinska pomoć. Izvor objašnjava i da je Petar V. na lečenje sproveden u Opštu bolnicu u Požarevcu, a u Zabelu je došla policijska patrola i obavila uviđaj.

POKUŠAJ UBISTVA IZ 2014.

Petar V, zvani Pera Duh, kako saznajemo, osuđen je zbog pokušaja ubistva Željka Mitrovića u junu 2014. godine. Kako su mediji u to vreme pisali, nepoznati napadači nasrnuli su na Mitrovića, tukli ga, a potom i ranili u Đerdapskoj ulici u beogradskom naselju Lekino brdo.

- Osumnjičeni osuđenik nijednog momenta nije pokušavao da izbode Petra V., već ga je samo sekao po licu s namerom da ga naruži i unakazi. S obzirom na to da je napadnuti spavao, mogao je da ga ubije a da se on ni ne brani, ali napadaču to, izgleda, nije bila namera - priča izvor i dodaje da će protiv osumnjičenog biti podneta krivična prijava za nanošenje teških telesnih povreda Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu. - Obavljen je razgovor i sa oštećenim i sa osumnjičenim osuđenikom i obojica su odbila da kažu zašto je do incidenta došlo, odnosno oko čega su se posvađali pre napada.

Dugo se poznaju

Prema navodima našeg izvora, osumnjičeni i napadač poznaju se dugo, a u Zabeli izdržavaju višegodišnje kazne.

- Njih dvojica su dugo bili cimeri i u pritvoru, a do sada među njima nije bilo nikakvih problema - navodi sagovornik.

Sedmi paviljon u Zabeli, u kom se desio incident, paviljon je s visokim stepenom obezbeđenja u kom su smeštena osuđena lica na dugogodišnje kazne zatvora zbog najtežih krivičnih dela. - I pored toga, incidenti ove vrste su retkost - dodaje izvor.

Foto arhiva

UIKS: Od prošle godine su u istoj ćeliji, nije bilo incidenata

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) potvrdili su nam da je došlo do incidenta.

- U jutarnjim satima 2. maja 2022. osuđeno lice N. M. napalo je cimera P. V. dok se odmarao u krevetu. Naneo mu je povrede po licu, a dalji incident su odmah sprečili pripadnici Službe za obezbeđenje. Osuđeniku P. V. je odmah ukazana lekarska pomoć i povrede su mu prvo sanirane u zavodskoj bolnici, a potom je prevezen u Opštu bolnicu u Požarevcu. O celom događaju KPZ Požarevac (Zabela) odmah je obavestio policiju i tužilaštvo, a protiv osuđenog lica N. M. biće podneta krivična prijava za dalje procesuiranje. Naglašavamo da su ova dva osuđena lica bila zajedno u sobi u sedmom paviljonu od novembra 2021. i tokom tog perioda nisu počinili međusobno nijedan incident - naveli su iz UIKS.

BONUS VIDEO - Došao kod bivše žene i izbo je: Samo što je izašao iz zatvora gde je ležao zbog nasilja u porodici

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)