UBIJEN MMA BORAC, META BIO GORANAC? Nastavljena istraga o pucnjavi u kojoj je usmrćen Uroš Stefanović (27), a ranjen Goran Kovačević (47)

Lj. P. - Z. U.

03. 09. 2021. u 21:00

U DVORIŠTU zgrade u Cankarevoj 8 na novosadskoj Detelinari u četvrtak uveče ubijen je Uroš Stefanović (27), a policija veruje da je meta bio Goran Kovačević Goranac (47), u čijem je društvu te večeri mladić bio kao telohranitelj.

УБИЈЕН ММА БОРАЦ,  МЕТА БИО ГОРАНАЦ? Настављена истрага о пуцњави у којој је усмрћен Урош Стефановић (27), а рањен Горан Ковачевић (47)

ŽRTVA Uroš Stefanović, Foto Privatna arhiva

Nesrećnom mladiću, višestrukom osvajaču medalja u rvanju, džudu i greplingu, koji se okušao i kao MMA borac, nažalost nije bilo spasa, dok je jedan od ispaljenih hitaca Goranca pogodio u levu podlakticu. On je posle ukazane lekarske pomoći u Urgentnom centru pušten na kućno lečenje.

Rafali iz, kako se pretpostavlja, automatskog oružja odjeknuli su u trenutku kada su Stefanović i Kovačević išli prema dvorištu zgrade, u kojoj Goranac koristi garaže za svoje automobile. Veruje se da su ubica i njegov saučesnik, koji su bili u automobilu "pežo partner" (pikap), prethodno pratili ovu dvojicu, i kada su oni ušli u pasaž, kolima su krenuli za njima i odmah zapucali.

Prema nezvaničnim saznanjima, Stefanović i Kovačević, koji se nedavno vratio sa letovanja u inostranstvu, prethodno su viđeni u jednom kafiću u kraju odakle su se uputili prema garaži, koja se nalazi nedaleko od zgrade u kojoj živi ranjeni Goranac.

- U tom trenutku Stefanović je goloruk krenuo na napadače - kaže izvor "Novosti" blizak istrazi. - Zločinac mu je pucao direktno u glavu. Počeli su da beže. Šta se potom dešavalo, još se istražuje.

ISTRAGA Dvorište u kojem je pucano na Kovačevića i sportistu, Foto N. Karlić

Prema saznanjima "Novosti", za "pežoom" su u jednom trenutku krenuli i policija i, kako se sumnja, Kovačevićevi prijatelji. Po svemu sudeći, došlo je i do razmene vatre. Jer, kada je u naselju Rumenka, kraj kanala Dunav - Tisa - Dunav, pronađen pikap, u njemu se zabeleženi brojni tragovi.

- U "pežou" su nađeni tragovi krvi, ali i oštećenja od metaka - kaže naš sagovornik.

- U toku je veštačenje da li je reč o Stefanovićevoj krvi ili je tokom potere novosadskim ulicama ranjen i neko od napadača. Pored ovog, izolovani su i drugi biološki materijali, pa je u toku i pokušaj da se izvuče DNK profil.

Inače, policija je utvrdila da je auto iz koga je pucano pre nekoliko meseci kupljen u Inđiji, najverovatnije za ovaj napad. Još se vodio na starog vlasnika, pa je on preksinoć, odmah posle pronalaska pikapa, i priveden. Utvrđeno je da nema veze sa zločinom, pa je pušten.

Istražitelji sada utvrđuju motiv oružanog napada, a ne isključuje se mogućnost da je reč o ranije neraščišćenim odnosima sa Kovačevićem. I pucnjava januara 2017, u blizini jedne novosadske osmoletke, u kojoj je ranjen Niko Uskoković, nezvanično se povezivala sa Kovačevićem. Uskoković je bio za volanom belog "rendž rovera" zatamnjenih stakala, čiji je vlasnik njegov zet Kovačević, pa se u nezvaničnim pričama nije isključivala mogućnost da je možda i on bio meta napada.

Goran Kovačević i još devetorica pripadnika njegove grupe aprila 2012. godine su sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili sporazum o priznanju krivice - da su proizvodili skank na području Vojvodine - u zamenu za kazne od četiri do sedam i po godina zatvora, na koliko je bio osuđen Kovačević.

Ubijeni Stefanović je trenirao borilačke veštine, a upisao je i dve MMA borbe u kojima je poražen. Poslednji put se u ringu našao sa Rašom Obradovićem, koji se od njega oprostio na društvenim mrežama rekavši da je bio "pošten, dobar, hrabar i srčan". I drugi poznanici i prijatelji se od tragično nastradalog opraštaju na društvenim mrežama. Stefanović je prošle godine dobio dete.

POSTUPAK ZA POKUŠAJ OTMICE

PROTIV Kovačevića se u novosadskom Višem sudu trenutno vodi postupak zbog optužbe da je učestvovao u pokušaju otmice Gorana Cvijetića iz Budisave, maja 2017. Pored njega, na optuženičkoj klupi su i Dalibor Bogdanović, Nenad Stević, Božidar Bosnić i Vladica Rakić, sada bivši policajac iz Obrenovca.

Na početku suđenja, petorica optuženih su se izjasnili da se ne osećaju krivim, tvrdeći da su Cvijetićevo "građansko hapšenje" izveli kako bi ga predali policiji. Oni su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski novembra 2016. godine, kao i u ranjavanje Nike Uskokovića januara 2017. godine.

VULIN SA OPERATIVCIMA POLICIJE

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin juče je bio u PU Novi Sad i razgovarao sa rukovodstvom policije i operativcima koji rade na rasvetljavanju slučaja ubistva i ranjavanja. On je istakao da policija intenzivno radi na otkrivanju počinilaca i da će se na ulicama Novog Sada primetiti osetno više pripadnika policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Još nije stigao zapisnik o obdukciji tela