KOBNI SKOK PREKINUO NIKOLINE PLANOVE: Sahranjen Leskovčanin koji je preminuo posle teške povrede u Ohridskom jezeru

I. MITIĆ

25. 08. 2021. u 20:19

ZA Nikolu Stevanovića (26) iz Donjeg Krajinca, sela u okolini Leskovca, koban je bio skok u Ohridsko jezero. Posle višednevne borbe za život ovaj mladić je podlegao povredama kičme.

КОБНИ СКОК ПРЕКИНУО НИКОЛИНЕ ПЛАНОВЕ: Сахрањен Лесковчанин који је преминуо после тешке повреде у Охридском језеру

Nikola je nastradao na Ohridu / Foto Shutterstock - Facebook

Umro je u bolnici u Skoplju uprkos naporima lekara da mu pomognu da se oporavi i da se vrati u rodni Leskovac, svojoj porodici, rođacima i prijateljima.

Nikola je u Severnoj Makedoniji boravio poslom, a u pauzi svojih obaveza poželeo je da se rashladi. Bio je dobar i iskusan plivač, ali je prilikom svog poslednjeg skoka napravio kobnu grešku i sa obale je u vodu skočio na glavu, tamo gde jezero nije bilo dovoljno duboko i ostao bez svesti.

- Neko vreme je proveo pod vodom. Kupači su pomislili da gnjuri, ali su ubrzo shvatili da nešto nije u redu. Izvukli su ga na obalu gde se odmarala i doktorka iz Slovenije. Ona mu je ukazala prvu pomoć, a onda su ga preuzeli lekari iz Hitne pomoći koji su brzo stigli na lice mesta - pričaju nam šta se dešavalo na Ohridskom jezeru u trenutku nesreće naši sagovornici koji su bliski Nikolinoj porodici.

Odmah je prevezen u bolnicu u Skoplju gde su lekari učinili sve što je bilo u njihovoj moći da mu spasu život i da ga oporave od teške povrede šestog kičmenog pršljena. Oni su uradili veoma zahtevan hirurški zahvat, a nesrećni mladić je sve vreme bio u komi.

- Skidali su mu kost sa butine i od nje pravili pršljen koji su mu ugradili. Majci su rekli da je operacija protekla dobro, a od tada je sve, kako su kazali, bilo u božjim rukama. Svi su se nadali Nikolinom oporavku, ali se on nije budio iz kome. Stanje je počelo da se komplikuje. Više nije mogao samostalno da diše, pa je priključen na respirator - saznajemo od rođaka nesrećnog mladića.

Posle višednevne borbe Nikola je izgubio poslednju i najvažniju bitku. On je u sredu sahranjen na seoskom groblju, a očajnoj majci i sestri, koje je Nikola ostavio za sobom, utehu je pokušao da pruži veliki broj njihovih rođaka, prijatelja i komšija. Oni nam kažu da je voleo život, da je uvek bio pozitivan, veseo, druželjubiv i nasmejan. Voleo je sport, a posebno fudbal koji je igrao od malih nogu.

- Bio je sportski tip. Voleo je teretanu i motore. Visok, korpulentan, snažan mladić, ali po naravi blag i omiljen u društvu - kaže jedan od njegovih drugova.

MAJKA GA SAMA ODGAJILA

DOK se Nikola u Skoplju borio za svoj život, u tom gradu sve vreme bila je i njegova majka, koja se nadala i molila da se oporavi. Sama ga je odgajila, školovala i izvela na pravi put. Nikolin otac je napustio porodicu kada je nesrećni mladić imao pet godina, pa je sav teret odrastanja dvoje dece pao na njegovu majku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega