CVIJETIĆ NIJE PUCAO U ŽAPCA: Optuženi za pokušaj teškog ubistva Nebojše Tubića (57) oslobođen krivice

Lj. P.

14. 05. 2021. u 16:13

U PONOVLjENOM postupku u Višem sudu u Novom Sadu, Goran Cvijetić (45) iz Budisave, oslobođen je danas optužbe da je 9. maja 2012. godine u Novom Sadu pokušao da ubije Nebojšu Tubića Žapca (57), koji je sa poznanicima sedeo u bašti picerije "Aleksandar".

ЦВИЈЕТИЋ НИЈЕ ПУЦАО У ЖАПЦА: Оптужени за покушај тешког убиства Небојше Тубића (57) ослобођен кривице

Foto: Printskrin

Obrazlažući jednoglasnu odluku sudskog veća, sudija Srđan Savić je kazao da je ovakva odluka doneta jer nije dokazano da je Cvijetić počinio delo za koje je optužen.

U dokaznom postupku, prema sudijim rečima, osim činjenice da su na tri od 12 metaka pronađeni mešani Cvijetićevi DNK tragovi, nije nađen niti jedan dokaz sa mesta ispaljivanja hitaca. U ponovljenom postupku izvedeni su dokazi koji su na prethodnom suđenju bili odbijeni, a ispitani su i svedoci. Pored toga, oštećeni okrivljenog nisu uočili na licu mesta gde se dogodila pucnjava.

- Jedan svedok je izričito tvrdio da je tog dana, ali i čitave te nedelje, Cvijetić izvodio građevinske radove na svojoj kući u Budisavi do kasno u noć - kazao je sudija Savić.

- Većina svedoka je napadača opisala drugačije, a jedna svedokinja je ispričala da je sa prozora videla muškarca svetle puti. Sa snimaka se nije moglo utvrditi ko je bio napadač.

Prema sudijim rečima, postavlja se pitanje ako je ispaljivao hice, zašto njegovih tragova nema na ostalim čaurama. On je naveo i činjenicu da je osoba koja je pucala, većinu hitaca, po nalazu balistačara, ispalila sa metar, metar i po u odnosu na poziciju gde su se nalazili. Takođe je pitanje, ako je imao nameru ubije više osoba, ne vidi se šta ga je u tome sprečilo, jer ispred sebe nije imao prepreku, a pogoci su grupisani iznad njihovih glava.

Cvijetić je, podsećamo, prvobitno zbog pokušaja teškog ubistva Žapca, 2018. bio osuđen na 15 godina zatvora, ali je Apelacija tu presudu ukinula i naložila da se postupak ponovi.

Podsećamo, Cvijetić čija je otmica pokušana maja 2017. godine ubrzo posle toga je uhapšen zbog sumnje da je 9. maja 2012. godine, u Ulici Miše Dimitrijevića, ispalivši 12 metaka iz "škorpiona", pokušao da ubije Žapca, koji je sedeo u bašti picerije "Aleksandar" sa nekoliko poznanika. Tubića je jedan metak pogodio i teško ranio u glavu.

Njemu se te 2018. godine u istom postupku sudilo i za podmetanje bombe po automobil "sitroen" JP "Urbanizam" 2013. godine, čiji je direktor tada bio Tomislav Bokan, lider pokreta "Dinara-Drina-Dunav" i nelegalno oružje, osuđen na četiri godine zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)