OSUĐEN SARADNIK VELJE NEVOLJE: Milovan Tadić Miksa dobio pet i po godina zatvora!

J. D. Lj. - S. J. M.

14. 04. 2021. u 13:49

MILOVAN Tadić, saradnik Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, osuđen je u sredu prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu na jedinstvenu kaznu od pet i po godina zatvora jer je kao član obezbeđenja noćnog kluba "Tilt", u decembru 2015, gostu Slobodanu Vukiću naneo tešku telesnu povredu od koje je preminuo nekoliko dana kasnije.

ОСУЂЕН САРАДНИК ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Милован Тадић Микса добио пет и по година затвора!

Foto: Instagram

Istom presudom, sud je opozvao raniju uslovnu osudu Tadiću zbog nedozvoljenog držanja oružja od sedam meseci zatvora s rokom provere od tri godine i stoga ga osudio na jedinstvenu kaznu od pet i po godina zatvora.

Tadić je 4. februara uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i od tada se nalazi u pritvoru. Sa lisicama na rukama, mirno je saslušao presudu, kao i rodbina nastradalog Vukića.

- Osuđen je za krivično delo teške telesne povrede sa eventualnim umišljajem - obrazložila je presudu sudija Marina Anđelković. - Znao je da bi mogao da smrtno povredi čoveka, ali je olako držao da do toga neće doći.

Sudija je ukazala da je sud imao u vidu sve olakšavajuće i otežavajuće okolnosti ovog slučaja, kao i da je Tadić reagovao u stanju emotivne napetosti, zbog čega je njegova sposobnost da shvati značaj svog dela bila smanjena, ali ne bitno.

Anđelkovićeva je istakla da je pre ovog događaja Vukić bio izbačen iz kluba, da je bio u alkoholisanom stanju, ali da je Tadić svojom reakcijom prekoračio ovlašćenja koja ima kao obezbeđenje kluba.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i Tadićeva odbrana imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Tadić je u svojoj završnoj reči ponovo izjavio saučešće Vukićevoj porodici i istakao da mu je žao zbog svega što se dogodilo, ali da se ne oseća krivim, te da se samo branio.

U ovom slučaju urađena su tri veštačenja, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti. Poslednje veštačenje, koje se poklapa sa prvim, kaže da je Vukić preminuo usled udarca u stomak.

OTAC ŽRTVE: BITNO MI JE DA JE OSUĐEN

TEŠKO mi je da pričam. Na osnovu svega, kako je suđenje teklo, bilo je i očekivana ovakva kazna. Bitno nam je da je on ipak osuđen, trudili smo se da ne razmišljamo o visini kazne. Kao roditelju teško mi je da kažem da li je suđenjem i presudom zadovoljena pravda. Svesni smo u kakvom vremenu živimo i da se svakakve nesreće i nepravde događaju. Ne bih bio srećniji ni da je on osuđen na smrtnu kaznu. Ništa mi se ne bi promenilo, jer moga sina nema. Naučili smo da živimo sa tim bolom - izjavio je za "Novosti", Slobodanov otac Milisav Vukić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest