PAVLE STOILJKOVIĆ PRIZNAO KRIVICU: Vozio pijan 109 na sat, poginuli mu brat i njegova devojka

S. J. M.

08. 06. 2023. u 13:26

"KRIV sam za nastale posledice". Ovako se danas u Višem sudu u Beogradu izjasnio Pavle Stoiljković, kojem se sudi za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, jer je pod dejstvom alkohola 2. oktobra 2021. godine vozio automobil brzinom većom od sto na sat u Ustaničkoj ulici, udario u banderu i tada su u vozilu stradali njegov blizak rođak Marko Stoiljković i devojka Ksenija Jovanović.

ПАВЛЕ СТОИЉКОВИЋ ПРИЗНАО КРИВИЦУ: Возио пијан 109 на сат, погинули му брат и његова девојка

Foto: Milena Andjela

Kako je tužilac pročitao u optužnici, Pavle je vozio sa 1,63 promila alkohola u krvi i 109 kilometara na čas, a ograničenje je bilo 50. Oko 6.45 ujutru izleteo je sa kolovoza, udario vozilom u električni stub, automobil se zarotirao i udario u betonski zid. Marko i Ksenija su zadobili teške povrede glave, ruku i nogu i preminuli usled iskrvarenja.

Stoiljković ranije nije iznosio odbranu i sada je u sudnici ispričao šta se dešavalo te večeri i jutra.

- Bio je petak uveče i pozvao me zajednički prijatelj Mladen Starčević da se nađem sa njim, Markom i Ksenijom u kafiću. Nisam planirao da izlazim, ali sam posle oko 23 časa pozvao Marka i pitao da li su još tamo da se vidimo. Kad sam došao oni su pili alkohol, a ja sam popio dva ili tri viskija i posle ponoći smo otišli kod Mladena u stan. Svoj automobil sam ostavio kod kafića, a išli smo Markovim i Mladen je vozio - ispričao je Pavle. - Celu noć smo bili kod njega, sedeli, pričali i pili. Ja sam pio viski i ne znam koliko sam popio. U jednom trenutku je nestalo pića, pa su Marko i Mladenova supruga išli da kupe. Mladen je oko 6 sati ujutru otišao da spava, a mi smo se pokupili i otišli. Igrom slučaja ja sam seo za volan Markovog auta. Ne znam da opišem kako i zašto. Pričali smo i ja sam spontano seo da vozim.

Stoiljković je priznao da je vozio oko 100 na sat. Sav se zacrveneo u licu dok je pričao. Kazao je da je vozio do tragične krivine, kada je udario u ivičnjak, pa banderu i da se dalje ne seća. Odgovarajući na pitanja rekao je da je taj novi Markov auto tad prvi put vozio, a da je ranije znao da uzme njegov stari auto da vozi. Kazao je i da je prethodne dve godine imao vozačku dozvolu.

Na suđenju je i oštećeni Markov otac Staniša Stoiljković kazao da njegov sin nikada pijan nije seo za volan.

- Ne znam zašto je ovaj seo da vozi sa probnom dozvolom. Mislim da je hteo da ošteti Markov auto. Nije hteo da ih ubije, ali je hteo da mu okrzne vozilo. On je bio ljubomoran na Marka. Stalno mu je nešto kvario u životu, da ne nabrajam sad ovde. Oni su bili u dobrim odnosima, bili su braća, dede su im rođena braća, i družili su se, iako sam ja bio protiv toga, zbog svih tih dešavanja - kazao je otac poginulog Marka.

Odbrana Pavla Stoiljkovića kazala je da ne spori činjenice iz optužnice, ali smatraju da treba da se utvrdi stepen bezobzirnosti okrivljenog, s obzirom na to da to utiče na stepen krivice i da se na te okolnosti neposredno ispita veštak, što je sud i prihvatio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)