U STANJU PARANOIDNE ŠIZOFRENIJE UBIO UJNU: Miloradu Mariću okončano suđenje

S. J. M.

06. 06. 2023. u 07:00

MILORAD Marić (46), optužen da je ubio ujnu Jagodu Simić (67) u Zemunu pre godinu dana, boluje od duševne bolesti i prilikom izvršenja je bio u neuračunljivom stanju. On je zločin izvršio u stanju paranoidne šizofrenije.

У СТАЊУ ПАРАНОИДНЕ ШИЗОФРЕНИЈЕ УБИО УЈНУ: Милораду Марићу окончано суђење

Kriminalisti prikupljaju dokaze, Foto M. Aneđela

Ovo je utvrdilo psihijatrijsko veštačenje Marića, na osnovu kojeg je predloženo da mu Viši sud izrekne meru lečenja i čuvanja u zatvorenoj psihijatrijskoj ustanovi na neograničen period.

Glavni pretres na suđenju Mariću je okončan i za 22. jun zakazane su završne reči, a posle će biti i izrečena odluka.

Inače, na jučerašnjem suđenju u Višem sudu u Beogradu trebalo je da bude saslušana kao svedok Marićeva bliska prijateljica, ali je njenim psihijatrijskim veštačenjem utvrđeno da nije sposobna da da validan iskaz. Veštak Branko Mandić je kazao da se iz njene lekarske dokumentacije može utvrditi da se od 2001. godine leči od nekoliko duševnih bolesti, a da se lečila i od zavisnosti od psihoaktivnih supstanci. Kako je objasnio, te duševne bolesti su bile prisutne i kad je u oktobru prošle godine davala iskaz u tužilaštvu, pa je sudija Zoran Božović otklonio iz dokaza predlog za njenim saslušanjem i njen iskaz iz tužilaštva se neće uzeti u obzir.

Tužilac se složio sa odlukom sudije po pitanju ovog svedoka, ali je objasnio da on prilikom njenog saslušanja u istrazi nije imao njenu medicinsku dokumentaciju, da ona jeste bila malo čudna, ali je vrlo racionalno i detaljno sve ispričala.

- Ona je bila sa Marićem u kući i pili su kafu, kada je on samo ustao, izašao i počinio zločin. Ona je bila jedina koja je tu prisustvovala - kazao je tužilac.

Kada je prijateljici u sudnici saopšteno da neće svedočiti, ona je bila malo zbunjena i glasno prokomentarisala da može samo da kaže da Milorad nije kriv i da je njegova ujna živa.

Marić je, inače, ujnu ubio tesarskim čekićem. Dok je ona širila veš u dvorištu, prišao joj je sa leđa i udario je pet puta. Ispričao je da je on iz neke mašine za čitanje misli čuo glasove, koji su mu govorili da mora nekoga da ubije.

On je ranije dva puta osuđivan za preprodaju i držanje narkotika, a izjavio je i da je pre ubistva ujne koristio narkotike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NAPRAVILA SEBI LAŽNU DIPLOMU MASTER PROFESORA PA KAŽNJENJA SA POLA MILIONA DINARA: Priznala krivicu za falsifikovanje