OSUĐENI NA 50 GODINA ZATVORA: Tukli policajca i zatvorskog čuvara u Sremskoj Mitrovici

S. KOSTIĆ

27. 05. 2023. u 08:30

APELACIONI sud u Novom Sadu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, kojom su sedmorica pripadnika kriminalne grupe proglašena krivim za nanošenje teških telesnih povreda u saizvršilaštvu policajcu Vladimiru Nedeljkoviću i zatvorskom čuvaru Miroslavu Manjošu.

ОСУЂЕНИ НА 50 ГОДИНА ЗАТВОРА: Тукли полицајца и затворског чувара у Сремској Митровици

Vladimir Nedeljković je povređen u restoranu u okviru Carske palate / Foto S. KOSTIĆ

Apelacioni sud u Novom Sadu prethodno je vratio na ponovljeno suđenje prvostepenu presudu, pa ih je Viši sud u Sremskoj Mitrovici 25. oktobra 2022. godine osudio na 50 godina zatvora, a sada je ovu presudu potvrdila i apelacija.

Na ponovljenom suđenju, prvostepenom presudom Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, Vlatko Tojagić, Milan i Živan Dragojlović i Milenko Vukelić osuđeni su zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu, na po sedam godina zatvora, godinu manje nego na prethodnom suđenju, odnosno maksimalnom zatvorskom kaznom koja je predviđena za ovo krivično delo.

Uzimajući olakšavajuću okolnost da ranije nije bio osuđivan, Bojan Pavlović sada je osuđen na šest godina zatvora, dok je Filipu Milutinoviću izrečena zatvorska kazna od pet godina zatvora. Mladen Vukelić, kojem se sudilo u odsustvu jer se i dalje nalazi u bekstvu, osuđen je za još pet krivičnih dela i njemu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 11 godina i pet meseci.

Do incidenta je došlo u decembru 2017, sat iza ponoći, kada je u ugostiteljskom objektu u

okviru Carske palate, izbila tuča u kojoj su sedmorica muškaraca zadala više udaraca rukama, stolicama i razbijenim flašama, Nedeljkoviću i Manjošu. U tom metežu, iz dva različita pištolja ispaljena su dva projektila, od čijeg su rikošeta povređene dve devojke, koje su u to vreme bile u lokalu.

Više tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu u junu 2018. godine, a u septembru 2021. godine završeno je prvo suđenje. Nakon poništene presude, novo je nastavljeno u aprilu 2022. i završeno u oktobru iste godine.

Iz pritvora u zatvor

TOJAGIĆ i ostalih pet okrivljenih muškaraca nalaze se već šest godina u pritvorskoj jedinici KPZ-a u Sremskoj Mitrovici, odakle će biti sprovedeni na odsluženje zatvorske kazne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

PADA ODLUKA! Može li Novak Đoković da prestigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala?