BRAT JE PAO NA SEKIRU Zločin u Nišu: Ovako se Predrag branio za optužbe da je ubio Jovana

J. Ć.

27. 05. 2023. u 09:00

NISAM kriv za delo koje mi se stavlja na teret. Odrastao sam sa Jovanom, on mi je kao rođeni brat. Nikada do tada se nismo posvađali. Toga dana smo malo više pili. Došli smo kući i posvađali se u hodniku. Jovan me je iz čista mira udario i počeo da viče kako smo mu sve uzeli, celokupno imanje. Ja sam ga zagrlio i pitao ga "šta ti bi". Gurali smo se i on je pao preko alata i klupice na kojoj je bila sekira.

БРАТ ЈЕ ПАО НА СЕКИРУ Злочин у Нишу: Овако се Предраг бранио за оптужбе да је убио Јована

Viši sud u Nišu, Foto V. T.

Ovako se, pred Višim sudom u Nišu, juče branio Predrag L. (29) iz sokobanjskog sela Resnik kome se na teret stavlja da je 25. avgusta prošle godine, nakon kraće svađe oko imovine, uzeo sekiru, prišao bratu od strica Jovanu L. (27), koji mu je bio okrenut leđima, i zadao mu udarac oštricom u leđa.

Prema navodima optužnice, u tom trenutku je pritrčala Jovanova majka, koja je počela da se otima sa Predragom oko sekire i sprečila ga da zamahne i drugi put. Optuženom se na teret stavlja pokušaj ubistva s umišljajem. Obračun se, prema svedočenju Predraga L., odigrao u hodniku.

- Te večeri kući smo se vratili traktorom. Ja sam vozio. Bilo smo prilično pijani. Kada smo stigli, Jovan me je iz čista mira napao da sam mu oteo imanje. U tom guranju, pali smo preko alata, koji je tu bio. Njegova majka je tada izašla iz sobe. Kada sam ustao, video sam da mi je ruka krvava, kao i Jovanova majica na leđima. Video sam da je više krvav od mene, da se tetura po kući. Onda je došao naš drug Nemanja, koji ga je odvezao u Hitnu, a ja sam ostao na pragu sa strinom, Jovanovom majkom. Ona je sklonila sav alat i očistila krv sa poda - rekao je Predrag.

Njegov brat Jovan pred sudom je ispričao drugačiju priču. On nije negirao da je svađa započela unutar kuće, ali je rekao da je nakon nje besno izašao napolje, kada je brat protrčao pored njega i otišao po sekiricu koja je stajala u dvorištu na traktoru.

- Nije tačno to što priča, nisam ga prvi udario. Posvađali smo se i ja više nisam mogao da slušam Predraga i njegovog oca i rekao sam i njima i majci da me ostave na miru i izašao sam napolje. Sekira je bila dvadesetak metara iza kuće. Bio sam okrenut prema putu, kada sam čuo da je Predrag prošao pored mene i otrčao po nju. Onda sam osetio udarac u leđa. Majka je skočila kada me je prvi put udario, bila je tu pored mene. Dok smo čekali da dođe drug i odveze me u Hitnu, Predrag je sedeo na pragu i pretio da će me zaklati. Držao je nož u ruci i govorio: "Ću te zakoljem, ću te odrobijam!" - ispričao je on i dodao da je Predrag i ranije bio nasilan.

Reč veštaka

POŠTO se iskazi Predraga i Jovana ne slažu, dvojica braće suočila su se na sudu oči u oči. Međutim, to je samo produbilo svađu i nije do kraja otkriveno kako je tačno došlo do povrede i svađe. Na narednom ročištu, sudski veštak trebalo bi da pojasni da li je povreda na Jovanovim leđima mogla da nastane padom preko položene sekire ili je nastala direktnim udarcem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)