NISAM HTELA DA UBIJEM MILORADA: Jasmina Bajović osuđena na tri godine zatvora

S. J. M.

27. 03. 2023. u 15:14

JASMINA Bajović proglašena je krivom za ubistvo supruga Milorada Bajovića u kući u Surčinu u novembru 2021. godine i prvostepeno je u Višem sudu u Beogradu osuđena na tri godine zatvora. Sud ju je osudio za ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

НИСАМ ХТЕЛА ДА УБИЈЕМ МИЛОРАДА: Јасмина Бајовић осуђена на три године затвора

Foto Fejsbuk

Kako je objasnila sudija, veštaci su utvrdili da je okrivljena tada bila u stanju smanjene uračunljivosti.

- Bez svoje krivice dovedena je i u stanje razdražljivosti, vređanjem i zlostavljanjem od strane supruga i to je predstavljalo kumulaciju stanja koje je godinama trpela. Posle rasprave uzela je kuhinjski nož, ušla u sobu gde je sedeo i ubola ga u grudi. Nanela mu je jednu tešku telesnu povredu opasnu po život, od koje je preminuo u Urgentnom centru - obrazložila je sudija.

Pre presude Jasmina Bajović je u završnoj reči plačući kazala da se najiskrenije kaje, da nije prošao nijedan dan a da ne misli o tome i da se ne pokaje i da nije htela da ubije Milorada. I iz sudnice je izašla brišući suze nakon izrečene presude.

Prethodno je zamenik tužioca u završnoj reči predložio da se okrivljena oglasi krivom za ubistvo i kazni zatvorom. Naveo je da joj nisu našli otežavajuće okolnosti, a da ima čitav niz olakšavajućih od kojih na kraju i njeno korektno držanje tokom suđenja.

Branilac Nemanja Jakšić tražio je da se Jasmina osudi na godinu i tri meseca zatvora za nanošenje suprugu teške telesne povrede sa smrtnim ishodom:

- Milorad je bio sklon alkoholu i maltretirao je godinama i nju i decu. Kod okrivljene je došlo do akumuliranja nezadovoljastva, zbog psihičkog i fizičkog zlostavljanja, jer je godinama trpela njegov poročan život. Kažu, zašto ga onda nije napustila? Kako da ga napusti, ima troje dece, a nije bila zaposlena i nije imala novca za svoje i njihovo izdržavanje, niti je imala gde da ode. Pre nego što ga je ubola nožem, Milorad ju je udarao i vređao.

Branilac Jakšić je naveo da je okrivljena pokazala iskreno kajanje, da nije imala nameru da ga ubije, ubola ga je jednom i nije nastavila da ga više puta ubada nožem i zasigurno ubije. Pošto u početku nisu mogli da dobiju Hitnu pomoć, zajedno sa najmlađim sinom ga je nosila do auta da ga voze u bolnicu.

OŠAMARIO JU JE I VREĐAO, PA ZGRABILA NOŽ

KADA je iznosila odbranu Jasmina Bajović je rekla da je Milorad stalno pio i maltretirao nju i decu, sada već odrasle sinove, što su oni i potvrdili u sudu. Tog dana je došao pijan i dok je ona lepila tapete u hodniku, počeo je da se svađa i da je vređa, pa joj je, kako je ispričala, lupio i šamar. Najmlađi sin ih je razdvojio i odveo oca u dnevni boravak. Jasmina je ispričala da je on odatle nastavio da viče i da je vređa, pa mu je rekla da hoće da se razvede, ali kako nije prestajao sa uvredama i provokacijama, nešto je kaže puklo u njoj i zgrabila je kuhinjski nož.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)