BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA PET GODINA ROBIJE: Drugi sud presudio za paljenje kuće novinara

J.D.Lj.

20. 03. 2023. u 12:20

DRUGI osnovni sud u Beogradu osudio je danas Dragoljuba Simonovića, bivšeg predsednika opštine Grocka, na kaznu zatvora od pet godina jer je, kako je utvrđeno, podstrekivao druge okrivljene da zapale imovinu novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića.

БИВШЕМ ПРЕДСЕДНИКУ ОПШТИНЕ ГРОЦКА ПЕТ ГОДИНА РОБИЈЕ: Други суд пресудио за паљење куће новинара

Dragoljub Simonović / Foto N. Fifić

Drugooptuženi Vladimir Mihailović osuđen je na četiri godine, a Vladimir Novaković na tri i po godine. Aleksandar Marinković koji se nalazi u bekstvu je, kao direktni izvršilac, osuđen na kaznu zatvora od četiri i po godine i za njim je raspisana međunarodna poternica. 

Svim okrivljenima je u kazne zatvora uračunato vreme provedeno u pritvoru. 

Obrazlažući presudu, sudija je rekao da je sud od otežavajućih okolnosti za Simonovića uzeo u obzir da je on kao predsednik opštine, koristeći svoj položaj i uticaj, podstrekao druge okrivljene da zapale imovinu Jovaniću kao opomennu da prestane da piše o njemu.

Oštećeni su radi ostvarivanja imovinsko-pravne koristi upućeni na parnični postupak. 

Ovo je, inače, druga prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo mogu uložiti žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Tužilaštvo je, podsetimo, u završnim rečima, predložilo sudu da Simonovića osudi na kaznu zatvora od osam godina, Mihailovića i Novakovića na po pet godina, dok je za Marinkovića kao direktnog izvršioca predložio šest godina.

Sa druge strane odbrana je zatražila oslobađajuće presude za svoje branjenike.

Nakon ukidanja prvostepene presude kojom su Simonović, Novaković, Mihailović i Marinković bili osuđeni na višegodišnje kazne zatvora, ovaj predmet dobio je da sudi novi sudija, pošto je prethodni otišao u penziju.

Simonović od početka procesa negira optužbe, dok Jovanović tvrdi da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika opštine.

Podsetimo, u noći između 11. i 12. decembra 2018. zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se potom proširio na garažu i deo kuće.

U požaru je pričinjena velika materijalna šteta, ali srećom, niko nije povređen. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

UBIJTE ME LJUDI, REŠITE TAJ PROBLEM Vučić opoziciji: Nećete da me uplašite lažima