JUSUFIJU AŠIMU ČETIRI GODINE ZATVORA: Uhapšen sa dva kilograma heroina

S. J. M.

08. 02. 2023. u 14:27

ALBANAC iz Makedonije Jusufi Ašim osuđen je danas prvostepeno u Višem sudu u Beogradu na četiri godine i dva meseca zatvora za prodaju narkotika.

ЈУСУФИЈУ АШИМУ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЗАТВОРА: Ухапшен са два килограма хероина

Foto D. Milovanović

S obzirom na to da je strani državljanin, izrečena mu je i mera zabrane ulaska u Srbiju u periodu od deset godina. To znači da će po izdržavanju kazne biti deportovan iz Srbije i neće moći da se vrati punu deceniju.

Kako nam je rekao njegov branilac Dragomir Mrdalj, Ašim je priznao krivično delo:

- Minimalna kazna je tri godine zatvora. Kad dobijemo pisanu presudu, videćemo da li ćemo se možda žaliti na visinu kazne.

Jusufi Ašim je sa dva kilograma heroina uhapšen u taksiju u Beogradu u aprilu 2019. godine i od tada se nalazi u pritvoru. U junu ove godine mu praktično i ističe ova prvostepena kazna. U toj policijskoj akciji, kada je on uhapšen, na drugim lokacijama privedeni su i Veselin Raičević Medo, Aleksandar Stević i Turčin Imrli Alili i  osumnjičeni su za grupno planiranje prodaje narkotika, ali je protiv njih u septembru Apelacioni sud u Beogradu obustavio krivično gonjenje, jer nije bilo dovoljno dokaza za osnovanu sumnju da su počinili krivično delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)