NOVE INFORMACIJE O PLANIRANIM NAPADIMA NA VUČIĆA: Svedočenje Lalića – Belivukov klan hteo Danilu da prišije likvidaciju Vukićevića

Z. U.

04. 02. 2023. u 07:11

POSLE ubistva Lazara Vukićevića, a po povratku iz Turske preko naših navijača na tribinama pustili smo lažnu priču kroz navijačke grupe, da je Lazar nestao, jer je imao sukob sa Danilom Vučićem, sinom predsednika Srbije.

НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ПЛАНИРАНИМ НАПАДИМА НА ВУЧИЋА: Сведочење Лалића – Беливуков клан хтео Данилу да пришије ликвидацију Вукићевића

Foto D. Milovanović

To smo uradili kako bismo skrenuli istragu i da diskreditujemo predsednika preko sina.

Ovo je na jučerašnjem suđenju Belivukovoj i Miljkovićevoj kriminalnoj grupi u Specijalnom sudu u Beogradu ispričao okrivljeni-saradnik Srđan Lalić.

Pojašnjavajući kako su planirali da izvedu destabilizaciju u državi, Lalić je ispričao da se čekao bilo kakav skup ili protest, a onda bi im se priključili navijači, kako bi izazvali masovne nerede.

- Veljko je sa navijačima vežbao formacijsko kretanje kako bi to izgledalo u realnim situacijama. Takođe, optuženi Nebojša Janković i Vlada Draganić su obučavali pored ostalih i Miljkovića da rukuje oružjem i podmeće eksploziv - kazao je okrivljeni-saradnik.

Foto Tanjug

Na pitanja pojedinih advokata da li su još neke strane službe osim crnogorske ANB bile uključene u eventualnu promenu režima i atentat na predsednika Aleksandra Vučića, Lalić je odgovorio:

- Zvicer je imao dobre kontakte u pojedinim stranim službama. O tome su nam pričali Belivuk i Miljković.

Jednog od advokata oštećenih interesovalo je da li je među grupom bilo reči o pucanju na vladiku Joanikija i biznismena Miodraga Daču Davidovića na Novom Beogradu, Lalić je decidirano odgovorio:

- Nije bilo ni slova, ali to što nismo komentarisali može da bude jako indikativno, jer smo o svemu drugom razgovarali.

Darko Elez i Veljko Belivuk

Foto N. Skenderija

Parisko predgrađe Vilmombla u kojem žive osumnjičeni, Foto Vikipedija

Svedok-okrivljeni ispričao je i kako su Dejan Lazarević, ali i Belivuk i Miljković posle hapšenja pričali da njima niko neće smeti da sudi, da sudije neće imati hrabrosti i da samo treba da se priča protiv vladajuće strukture. To je bio njihov način odbrane.

Jučerašnje suđenje počelo je ispitivanjem Lalića od strane Belivuka. On je govorio o ubistvima u Crnoj Gori.

- Čestitam braćo, četvoro danas. Malo je falilo da bude i peti. Taj peti sredinom oktobra je trebalo da bude Aleksandar Šarac, jer smo planirali njegovo ubistvo.

Ushićeno si mi pričao kako ste ubili Adisa Spahića i Damira Hodžića u Spužu i oteli Mileta Radulovića Kapetana. Gotovo u isto vreme mi smo u Beogradu ubijali Lazara Vukićevića - rekao je Lalić.

Oni su se dotakli gotovo svih likvidacija opisanih u optužnici, ali i ubistava po Evropi. Posebno je bilo reči o Riletu Kapetanu (Risti Miljanoviću) koji je nestao u Istanbulu. Lalić je u jednom momentu prokomentarisao: "Evo da pomognem turskoj policiji, Rile je ubijen u novembru ili decembru".

Lalić je govorio i kako im je Zvicer jednog trenutka iznajmio kuću u turskom letovalištu Kemer, gde su pripadnici Belivukove i Miljkovićeve grupe boravili.

Lazar Vukićević, Foto privatna arhiva

Ovo unakrsno ispitivanje i odgovaranje dvojice nekadašnjih saradnika odvijalo se vrlo uljudnim tonom. Na pitanje Belivuka o snimku tuče Vazurinog obezbeđenja, Lalić mu je rekao: "Udario si ga laktom u vilicu, a kada je pao na zemlju šutnuo si ga petom, to je tvoj omiljeni stil".

Tokom više od dva sata svedočenja Lalić je detaljno opisivao fotografije na kojima se vide žrtve, kako im je kosa bila krvava, opisivao je gde je sve bilo krvi, kako su sedeli, a prisutne u publici zgrozili su detalji mučenja, posebno Lazara Vukićevića u kući strave u Ritopeku nadomak Beograda.

Lalić je ispričao da se, posle najave države da će se obračunati sa mafijom, cela ekipa sklonila u Tursku. Jedno vreme su bili u hotelu, pa su se prebacili u apartmane. Štek-stanove, kako je naveo, obezbeđivala im je Turkinja Asija, inače devojka Radoja Živkovića, bliskog saradnika Radoja Zvicera:

- Mi smo se nervirali, pogotovo ti Veljko, jer smo morali da dajemo dokumenta, iako je dogovor bio da nam se nađu stanovi bez da nas iko pita za pasoše i lične karte.

Ponovo je bilo reči o angažovanju migranata, koji bi za 5.000 evra uneli eksploziv u tržne centre u Beogradu u slučaju hapšenja Belivuka ili Miljkovića. Lalić je naveo i da su oko priprema mnogih akcija, pa i atentata, Belivuk i Miljković krili od drugih članova detalje. U jednom trenutku obratio se Belivuku i rekao mu: "Nisam ni znao da si sa Jankovićem išao u Loznicu da vežbaš gađanje, krili ste to od svih nas. Te snimke sam video kad su nas uhapsili".

VUČIĆ O ISKAZU SVEDOKA

INFORMACIJU da je Lalić pomenuo njegovog sina u sudnici Specijalnog suda, predsednik Vučić je dobio tokom sednice koja se održava u Skupštini Srbije.

- Danas ovaj okrivljeni saradnik kaže, pa se pitajte kako mi je kao roditelju kad moram to da čitam. Mom sinu su preko medija pokušali da nameste ubistvo Lazara Vukićevića.

Pokušali su da pokažu da ga nije ubio Belivuk i oni, nego da kažu da je on ubijen zbog svađe sa mojim sinom - rekao je Vučić.

NAGAĐALI O IVANOVIĆU I CVIJANU

NA dodatno pitanje da li se govorilo o ubistvu Olivera Ivanovića i advokata Vladimira Cvijana, Lalić je rekao da su to bila samo nagađanja:

- Ništa konkretno i da je to bila taktika da se o tim ubistvima sada priča, koju su osmislili advokati, pre svih Dejan Lazarević, kako bi se uvukla politika u proces.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (173)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)