DECENIJA ROBIJE ZA UBISTVO OCA: Izrečena presuda Branku Jeliću (29) iz Temerina

Lj.P.

02. 02. 2023. u 14:22

BRANKO Jelić (29) iz Temerina danas je u Višem sudu u Novom Sadu oglašen krivim i nepravosnažno osuđen na deset godina zatvora zbog ubistva oca Mirka u njihovoj porodičnoj kući u Ulici Petra Drapšina u Temerinu, u noći između 24. i 25. jula 2021. godine.

ДЕЦЕНИЈА РОБИЈЕ ЗА УБИСТВО ОЦА: Изречена пресуда Бранку Јелићу (29) из Темерина

Viši Sud u Novom Sadu

Ocu je zadao dva uboda nožem. Istom presudom njemu je izrečena i mera obaveznog lečenja od alkoholizma.

Obrazlažući presudu, sudija Sanja Perić je kazala da je u ovom slučaju reč o spletu nesrećnih okolnosti, i da je porodici nuđena stručna pomoć zbog disfunkcionalnih odnosa, ali da su članovi porodice to odbili.

U razmeni udaraca sa ocem, kako je predočila sudija Perić, i sam Branko je zadobio nekoliko lakih povreda, a prema onome što je Brankova majka, a supruga sada pokojnog Mirka, izjavila u istrazi, Branko se bojao oca, i da ga je ovaj tukao kada je bio mali. Za fizički sukob kobne večeri majka je rekla da je čula svađu, a zatim i udarce.

Prilikom odlučivanja o kazni, sud je kao olakšavajuće okolnosti cenio to što je okrivljeni izrazio iskreno kajanje, da ima narušeno zdravlje, kao i okolnosti da je ubistvu prethodio sukob u kojem je bio povređen. Kao otežavajuće je u obzir uzeta činjenica da je i ranije pretio ocu da će ga ubiti, a koji je protiv sina 2018. godine podneo prijavu zbog zlostavljanja.

Prema optužnici, Branko je 25. jula 2021. godine u porodičnoj kući ubio oca Mirka, koga je prethodno zlostavljao, a pod dejstvom alkohola od 2,89 promila alkohola u organizmu. U jednom trenutku Branko je udario oca pa je nastalo rvanje i guranje, koje se na kraju kobno završilo.

BONUS VIDEO - KONVOJ ŽANDARMERIJE U USTANIČKOJ: Nastavlja se suđenje Belivukovom klanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere