MISLIO SAM DA SAM PREGAZIO KABL ILI CREVO: Slavoljub Jocić izneo odbranu za udes u kojem je nastradao E. K. (4) u Nišu

J. Ć.

28. 01. 2023. u 09:25

SMATRAO sam da je bezbednije da napravim polukružno okretanje nego da se vraćam u rikverc, jer je onda slabija preglednost. Dok sam skretao udesno, nisam video dete, iako sam gledao na retrovizor i kroz staklo.

МИСЛИО САМ ДА САМ ПРЕГАЗИО КАБЛ ИЛИ ЦРЕВО: Славољуб Јоцић изнео одбрану за удес у којем је настрадао Е. К. (4) у Нишу

Foto: J.S.

Nisam osetio ni udarac, ni dete da sam udario, jer na tom delu put nije asfaltiran, već je zemljani. Mislio sam da sam pregazio preko nekog kabla ili creva. Hteo sam da napravim polukružno okretanje, ulica je bila čista, nikog nije bilo.

Ovo je juče, negirajući krivicu, pred Osnovnim sudom u Nišu izjavio Slavoljub Jocić (49), optužen da je 12. maja 2021. u selu Popovac kod Niša, gde živi, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, kombijem pregazio E. K. (4), dok je vozio bicikl i usmrtio ga. Na teret mu se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je tužilaštvo zatražilo kaznu od šest godina zatvora.

- Toga jutra sam pošao po robu i do pošte - rekao je optuženi. - Vozio sam 20 do 30 kilometara na čas. Dao sam desni žmigavac, ušao sam u ulicu kod pošte i stao na četiri-pet sekundi. Kada sam skretao udesno, nikoga nije bilo. Pogledao sam levo, desno i pravo, ubacio u prvu brzinu i skrenuo desno. Prozor je bio otvoren. Čovek koji je bio na ulici sa kolicima počeo je da viče: "Stani, stani, kreni nazad!" Krenuo sam metar unazad i stao sam. Palo mi je na pamet da sam nagazio kabl ili crevo.

Optuženi je kazao da je izašao iz kombija i da je tada ugledao jednu ženu kako nosi dete u rukama. Ispostaviće se da je to mališanova majka.

- Tražila je da je odvezem do Hitne pomoći. Pitao sam je gde ti je dete bilo. Odgovorila je da se igralo u travi. Rekao sam joj da treba 15 do 20 minuta do Hitne pomoći i da je bolje da idemo u ambulantu koja je na pet metara odatle, da bi mu ukazali pomoć. Ona ga je nosila u rukama, doktor je prihvatio povređenog dečaka. Nakon toga su došle Hitna pomoć i policija. Bio sam u šoku.

Tužilaštvo tvrdi da je Jocić skrenuo na travnatu površinu i da je desnim bokom svog vozila udario u zadnji deo bicikla na kom je bio dečak i oborio ga. Navodi se da je prešao preko mališanovog tela, a od povreda koje je zadobio on je preminuo na licu mesta.

BONUS VIDEO:

ŠTA SE DESILO POSLE KRVOPROLIĆA KOD SOMBORA? Policija migrante premestila u prihvatni centar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZORAN MARJANOVIĆ STIGAO U VIŠI SUD U BEOGRADU: Došao u pratnji svojih branilaca, svedoče članovi njegove porodice