ŽELJKOVA (19) PORODICA TRAŽI ISTINU: Suđenje Nišliji osumnjičenom da je, pijan, usmrtio mladića iz komšiluka

J. Ć.

27. 01. 2023. u 17:43

U VIŠEM sudu u Nišu u petak je nastavljaneo suđenje Miodragu Periću (39),  optuženom da je, vozeći u pijanom stanju, 28. decembra, 2021. godine, usmrtio komšiju Željka Ristića (19). 

ЖЕЉКОВА (19) ПОРОДИЦА ТРАЖИ ИСТИНУ: Суђење Нишлији осумњиченом да је, пијан, усмртио младића из комшилука

Mesto gde je nastradao Željko Ristić

Sudski veštak izjasnio se oko DNK materijala koji se nalazio na mestu vozača. Međutim, iako su i na volanu, i ključu, i menjaču, kao i na ručici kod vozača, nađeni DNK tragovi i Miodraga Perića, ali i njegovog prijatelja Marka D. to nije sigurni pokazatelj ko je vozio kobne noći kada je stradao Željko.

Marko D. je danas na sudu trebalo da pojasni određene situacije oko kojih su branioci i sudija imali nedoumice. Međutim on se na ročištu nije pojavio jer se, kako je naveo u pisanoj izjavi, nalazi na izdržavanju kazne kućnog zatvora, pa nije na vreme zatražio dozvolu za napuštanje objekta.

Željko je udaren na 100 metara od kuće. Miodrag Perića i Marko D. pijančili su te noći, kad se Željko vraćao s posla. Išli su mu u susret, a onda je automobil naglo skrenuo i pokosio momka. Umesto da stanu i pomognu povređenom mladiću, oni su pobegli sa mesta nesreće.

Foto: J. Ćosin

- Cela porodica nam je od tada zavijena u crno. Ne znam šta da kažem. Sada, kada mi sina više nema, samo želim pravdu. Ja ni u koga ne mogu da uperim prstom, samo znam da mi je sin izgubio život zbog nečije bahatosti. Na današnjem ročištu se izjašnjavao veštak. Kao da to za našu porodicu ima neku važnost, ali ja ne mogu da zamislim da su ga nakon udarca, ostavili da leži na putu. Da nisu bili toliko pijani, možda bi preživeo da su mu pomogli. Nemam poverenja više ni u sudstvo, jer sve ovo predugo traje – rekao je Željkov otac Dejan Ristić.

Ranije je prikazan snimak iz kafića gde su Miodrag i Marko D. bili. Na njemu se vidi da su pili viski i pivo, da su se skidali goli, igrali oko stolova. A, onda su seli u "golf" i usmrtili nevinu žrtvu.

Na sledećem ročištu se očekuje davanje završne reči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)