NEKADAŠNJE UČENICE OČI U OČI SA MENTOROM: U Beogradu se danas nastavlja suđenje reditelju Miroslavu Miki Aleksiću

S. J. M.

20. 12. 2022. u 11:00

SUĐENjE reditelju Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom za silovanja i nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica svog dramskog studija "Stvar srca", nastavlja se danas u Višem sudu u Beogradu ispitivanjem oštećenih. Prve dve devojke koje će dati iskaz biće Nikolina Vukićević i Miljana Ćosić, koje su Aleksića optužile za nedozvoljene polne radnje.

НЕКАДАШЊЕ УЧЕНИЦЕ ОЧИ У ОЧИ СА МЕНТОРОМ: У Београду се данас наставља суђење редитељу Мирославу Мики Алексићу

Foto: Printscreen

One su poslednje i prijavile Aleksića i na kraju su optužnice. Kad je počeo iznošenje svoje odbrane, optuženi je upravo krenuo od njih i njihovih optužbi, a na kraju se izjasnio o optužbama javnosti najpoznatijih devojaka glumica Ive Ilinčić i Milene Radulović, koje su ga i prve prijavile za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

U sudskom procesu do sada se završila prva faza u kojoj je Aleksić negirao da je počinio sva ta krivična dela i na svim ročištima, počevši od 2. februara ove godine, detaljno iznosio svoju odbranu i osvrtao se na konkretne navode i optužbe svake devojke pojedinačno. Na poslednjem pretresu, krajem novembra, odbio je da odgovara na pitanja punomoćnika, jer smatra da je to sve jedan tim, koji mu je namestio celu aferu i koji je protiv njega vodio ozbiljnu kampanju u javnosti. Sud i tužilaštvo tada nisu imali pitanja za njega.

Saslušanjem oštećenih devojaka sada kreće nova faza postupka, koja će trajati najmanje tri ročišta, a onda će biti saslušavani veštaci.

Denis Bećirić, punomoćnik nekih devojaka, kazao nam je da će oštećene biti saslušavane redom koji sud odredi.

- One su sve dale iskaze kod tužioca i ostaće pri njima. Spremne su da odgovaraju na sva pitanja, pa i odbrane. I da imaju pravo da ne odgovaraju, ne bi ga koristile, jer nemaju šta da kriju - kaže nam advokat Bećirić.

 - Aleksić je odbio da odgovara na pitanja punomoćnika, a mi smo bili pripremili na desetine pitanja i to nekih vrlo interesantnih. Mislim da je to procena njegove odbrane da je manja šteta po njega da ne odgovara, jer za neka možda ne bi imao odgovor, i to mu ne bi koristilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)