MILJKOVIĆ PROPITUJE LALIĆA: U Specijalnom sudu nastavak suđenja grupi Veljka Belivuka optuženoj za sedam ubistava

E. H.

19. 12. 2022. u 09:15

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu ove nedelje će, tri dana zaredom, biti nastavljeno suđenje grupi Veljka Belivuka, koja se tereti za čak sedam ubistava, otmice, trgovinu narkoticima i brojna druga krivična dela. Neki od optuženih terete se i za silovanje.

МИЉКОВИЋ ПРОПИТУЈЕ ЛАЛИЋА: У Специјалном суду наставак суђења групи Вељка Беливука оптуженој за седам убистава

Foto: M. Anđela

Na prethodnom pretresu optuženi Marko Miljković postavljao je pitanja okrivljenom svedoku saradniku Srđanu Laliću. Tako se, unakrsnim ispitivanjem, koje je trajalo više sati, razotkrila šema funkcionisanja Belivukove kriminalne grupe, ali i to da su im nalozi, ali i droga za preprodaju i narudžbine za likvidacije, navodno stizali lično od vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Dojučerašnji saradnici, Miljković i Lalić, tokom komunikacije, očigledno su pokazivali međusobnu netrpeljivost, do te mere da je sudija opomenula optuženog da ne preti svedoku. Miljković je u nekoliko navrata pokušavao da zbuni Lalića, ali mu to nije pošlo za rukom, jer je ovaj delovao čvrsto i, čini se, stajao iza svake svoje reči.

TAKTIKA ODBRANE

S OBZIROM na to da još nije završio sa postavljanjem pitanja, optuženi Marko Miljković učiniće to ove nedelje na suđenju.

Veljko Belivuk, iako je kao prvooptuženi imao pravo da prvi postavlja pitanja okrivljenom saradniku, zamolio je sud da mu dozvoli da on bude poslednji od svih optuženih, jer je, kako je naveo, to neka "naša taktika odbrane".

Lalić je, između ostalog, rekao i da je poštovao i voleo Belivuka jer mu je bio "bitan", dok je Miljkovića smatrao prevarantom i lažovom, kojem je najvažniji bio novac.

 - Ti voliš da lažeš, posebno kad je reč o parama - rekao je Lalić Miljkoviću. - Sav se zacrveniš kad lažeš. O ubistvima, rasturanju narkotika i drugim krivičnim delima, dogovarali smo se na sastancima.

Tako je optuženi pitao okrivljenog saradnika i da li je on, svojevremeno, tukao ljude, izvesnog Perunovića, kao i kako je došao do kuće u Perastu.

 - Jesam, prevario me za novac od kokaina, oko 40.000 evra, lagao me, a moj drug je uhapšen - rekao je Lalić. - Zvicer je kasnije rekao da uzmem tu kuću umesto para i droge.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista