BAGZI DANAS PRED SUDOM: Svedočio o prvoj otmici Zemunaca - plen je bio 100.000 maraka i 4 kg zlatnog nakita

S.J.M.

06. 12. 2022. u 11:41

DEJAN Milenković Bagzi, zaštićeni svedok u procesu o zemunskom klanu, svedočio je danas u Višem sudu u Beogradu na suđenju Milanu Radukiću, Saši Đajiću, Goranu Ristiću i Nikoli Bajiću, optuženim za razbojništvo iz 1997. godine.

БАГЗИ ДАНАС ПРЕД СУДОМ: Сведочио о првој отмици Земунаца - плен је био 100.000 марака и 4 кг златног накита

Foto: O. Radošević

Taj slučaj je poznat kao "prva otmica Zemunaca", kada su oteli Novaka Stevanića, tukli ga i naterali da kaže gde im je u stanu sef i onda ga obili i opljačkali oko 100.000 maraka i četiri kilograma zlatnog nakita.

Milenković je ispričao da su to počinili Dušan Spasojević i Mile Luković, ali da ne zna ko je tad još bio sa njima.

- Oni su dolazili u kafić Ljubiše Buhe u Surčinu i pričali nam da je sef bio u podu i da su ga jedva obili, da su morali da dođu sa brusilicom i u njemu našli mnogo para i zlata - kazao je Bagzi, koji je malo ostario u odnosu na ono kako ga se javnost seća sa ranijih slika, malo osedeo i udebljao se. - Mile i Dušan tad nisu pričali o otmici.

Milenković je kazao da mu je u to vreme Spasojević poklonio žuti sat, čije poreklo ne zna i da ga je on predao Upravi kriminalističke policije 2006. ili 2007. godine, kada je ispitivan. Novakov otac Zoran Stevanić kaže da je to njegov zlatni sat, koji je čuvan u Specijalnom sudu i odatle nestao.

Bagzi je ispričao da su tadašnji policajci iz Zemuna Milan Radukić i Zoran Vukojević bili zaduženi da štite Spasojevića i Lukovića od policije, pa su išli s njima i pokazivali svoje legitimacije ako bi ih zaustavili ili bi palili rotaciona svetla.

- Njima su se obraćali za pomoć kad bi im policija našla oružje, drogu ili bi uhapsila njihovog dilera - kazao je Milenković.

Na pitanje Radukića ko je u hangaru koji su koristili Spasojević i Luković našao 1,4 kilograma heroina, Bagzi je odgovorio vi, a na pitanje da li je u kafiću u Surčinu dolazio u raciju ili nešto drugo, Bagzi je rekao jednom je sigurno bila racija, bilo vas je dosta.

On je inače prethodno rekao da su u taj kafić kod Čumeta, sa Lukovićem i Spasojevićem često dolazili Zoran Vukojević, Nikola Bajić sa izvesnim Riletom. Đajić, kaže, nije nikad bio, a za Radukića nije siguran da li je dolazio ili nije.

Danas je trebalo da svedoči i Ljubiša Buha Čume, ali ga policija nije dovela, pa je sud ponovio nalog da se privede na naredni pretres. Čume je ranije već dolazio i rekao da neće da svedoči dok mu ne daju policijsku zaštitu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a