VUKAŠIN ŠIJAN OSUĐEN NA GODINU I PO DANA ZATVORA: Presuda za tuču u kafani

S. J. M.

29. 11. 2022. u 16:06

VUKAŠIN Šijan, mlađi sin pre dve decenije ubijenog Zorana Šijana, osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na godinu i po dana zatvora za nasilničko ponašanje u martu u jednoj kafani na Autokomandi. On je danas odlukom suda pušten iz pritvora na slobodu.

ВУКАШИН ШИЈАН ОСУЂЕН НА ГОДИНУ И ПО ДАНА ЗАТВОРА: Пресуда за тучу у кафани

Vukašin Šijan, Foto Privatna arhiva

Šijanov prijatelj Marko Vidaković osuđen je prvostepeno na jedinstvenu kaznu od četiri godine i devet meseci zatvora za nedozvoljeno nošenje oružja i nanošenje teške telesne povrede Marku Kociću prilikom tog sukoba u kafani. On je pušten iz pritvora gde je bio osam meseci u kućni pritvor sa nanogvicom do pravosnažnosti presude i pozivanja na izdržavanje kazne.

Sud je zaključio da je Vidaković kriv što je stanju smanjene uračunljivosti ispalio projektil iz pištolja tetejca u nogu Kociću i teško ga ranio.
Kako je sudija kazala Šijan je inicirao verbalni sukob sa Aleksom Kocićem i Katarinom Milićević, njemu je rekao, "šta me gledaš majmune", a nju nazvao kurvom kad ga je pitala zašto ga vređa, kad mu nije ništa uradio. Nakon toga je izazvao tuču i udario Katarinu kada je ustala da se raspravlja i koja je posle udarca pala preko stolice, kao i Aleksu koji je tad krenuo na njega. Tada je došao i Aleksin brat Marko Kocić i krenuo da ih odbrani, kada je Vidaković koji je stojao iza Šijana repetirao pištolj i ispalio projektil. Nakon toga su svi napustili restoran, a Vidaković je u Ulici Ljutice Bogdana u šahtu sakrio pištolj.
Sud je Šijana za ovaj incident osudio na godinu dana zatvora i opozvao mu uslovnu kaznu iz 2019. godine, kada je bio osuđen na osam meseci zatvora sa rokom provere od tri godine i izrekao mu jedinstvenu kaznu od godinu i po zatvora. Kako je Šijan u oba slučaja ukupno bio 14 meseci u pritvoru, on je praktično izdržao kaznu, jer su mu ostala još četiri meseca i ima pravo i da traži uslovni otpust.
Sudija je navela da su Šijanova i Vidakovićeva priznanja doprinela bržem i efikasnijem sudskom procesu, ali da nisu bila odlučujuća pri odmeravanju kazni, jer je sud imao snimak svega što se desilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)