SUĐENJE IVANOVU I PRIKI ZA UBISTVO BLAŽE ĐUROVIĆA: Zbog promene sudskog veća odložen pretres

J.D.Lj.

22. 11. 2022. u 15:22

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu, gde se iz bezbednosnih razloga održava suđenje Nemanji Ivanovu i Darku Veskoviću Priki, koji se terete za teško ubistvo Blaža Đurovića, danas je za 26. decembar odložen pretres jer nije "bilo uslova za njegovo držanje", s obzirom na to da je došlo do promene sudskog veća.

СУЂЕЊЕ ИВАНОВУ И ПРИКИ ЗА УБИСТВО БЛАЖЕ ЂУРОВИЋА: Због промене судског већа одложен претрес

Mesto likvidacije Blaža Đurovića, Foto P. Mitić/privatna arhiva

Suđenje inače ulazi u završnu fazu, a na prethodnom pretresu svoj nalaz i mišljenje dao je veštak odbrane, stručni savetnik Oliver Stojković, a vezano za nađeni DNK materijal koji povezuje optužene sa ubistvom.

Ivanov i Vesković optuženi su da su u martu 2018. godine, na Dušanovcu, iz automobila, u Đurovića ispalili 29 metaka i usmrtili ga, a nakon toga pobegli sa lica mesta i zapalili automobil i pokušali da unište dokaze.

Obojica su bili u bekstvu, ali su vrlo brzo pronađeni i uhapšeni i nalaze se u pritvoru od 2018. godine. I Ivanov i Vesković od početka negiraju da su na bilo koji način umešani u krivično delo koje im se stavlja na teret, odnosno da su ubili Đurovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba