"UPECALI SMO KIĆU" Lalić otkrio kako je ubijen LJubomir Marković

N. B./S. J. M.

07. 11. 2022. u 17:27

PRIMETNO je da se današnje suđenje grupi Belivuk-Miljković odvija pod jakim obezbeđenjem policije. Veći je broj pripadnika policije u odnosu na ranije glavne pretrese.

УПЕЦАЛИ СМО КИЋУ Лалић открио како је убијен Љубомир Марковић

Foto Tanjug

Posle pauze sudija Vinka Beraha Nikičević saopštila je da se odbija predlog branioca Marka Miljkovića, advokata Vladimira Petrovića, da se u vreme ispitivanja Lalića iz sudnice udalje Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević. 

Nakon što je položio zakletvu, Lalić je krenuo sa svedočenjem.

- Kao prvo želeo bih da se izvinim porodicama žrtava zbog svega što je učinjeno i zbog onoga što će odavde moći da čuju - kazao je Lalić. - Belivuka znam dugi niz godina, od 2016. smo sarađivali na poslovima sa drogom. Miljkovića znam pre Belivuka posle ubistva Aleksandra Stankovića, od tada sam ih viđao zajedno. Posle sam, kao član njihove kriminalne grupe učestvovao sa njima u kriminalnim aktivnostima. Učestvovao sam u praćenju ljudi bliskim "škaljarskom klanu", koji su bili pretrnja Belivuku.

Lalić je ispričao da je Miljković od njega zahtevao da prati njegovog kuma Vlastimira Miloševića, jer je navodno sa njim bio u zavadi. Ispričao je kako je pod njegov auto stavio lokator i skrivenu kameru preko puta njegovog stana, kako bi znali kakva mu je rutina.

- Nisam znao da će biti ubijen, o likvidaciji sam saznao iz medija - rekao je Lalić.

Na pitanje Miljkjovićevog branioca, advokata Vladimira Petrovića zato govori o slučaju koji je pravosnažno okončan oslobađajućom presudom, Lalić je kazao da samo hronološki govori, kako je ulazio u grupu. 

Pored toga je ispričao da je bio u Barseloni, da su tamo trgovali narkoticima, da je 2018. postao distributer za skaj aplikaciju. Sedište firme je bio Prag. On je zatim ispričao ko je kakav nadimak imao na skaju, navodeći i da je Radoje Zvicer imao nadimak Nikita.

Dodao je da je Miljković pričao kako se organizuje jaka grupa pri "kavačkom klanu"

Lalić je ispričao da su mu Belivuk i Miković rekli da su ubili Mihajlovića, ubrizgavajući mu otrov. Za lokaciju na placu u Surduku, gde su spaljeni Mihajlovićevi ostaci, tvrdi da mu je Belivuk pokazao jednom prilikom taj plac. 

- Posle ubistva Mihajlovića su sa njegovog skaj naloga uzeli nešto oružja i droge - naveo je Lalić.

"Upecali smo Kiću"

Lalić je ispričao da mu je Miljković ispričao kako je ubijen Ljubomir Kića Marković novembra 2019., da je za to bio angažovan Ljubomir Lainović. Naveo je da je Lainovića Miloš Budimir odvezao zatim u štek stan, a da je Marko Budimir organizovao da se unište oružje i municija.  

Kazao je da je ubistvu prethodilo to što se odvojila jedna grupa navijača okupljena oko Markovića i da se došlo do zaključka da to može da bude veliki problem. Miljković je , prema njegovim rečima, odlučio da Marković treba da bude ubijen. 

- Belivuk i Miljković su mi rekli da idu na sastanak sa Dejanom Lazarevićem, a kada su se vratili rekli su mi "upecali smo Kiću". 

Okrivljeni saradnik je ispričao da je Lainović kasnije ubijen i da se čudio tome. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)