PRAVOSNAŽNA PRESUDA: Godina zatvora investitorki divlje gradnje na Pančićevom vrhu

S.Babović

04. 11. 2022. u 09:55

INVESTITORKA Snežana Mitković iz Smedereva pravosnažno je osuđena na godinu dana zatvora i 700.000 dinara novčane kazne, zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole objekta na Pančićevom vrhu, saznaju “Novosti”.

ПРАВОСНАЖНА ПРЕСУДА: Година затвора инвеститорки дивље градње на Панчићевом врху

Foto: arhiv VN(tvitter)

Apelacioni sud u Kragujevcu je ovom odlukom usvojio žalbu Osnovnog javnog tužilaštva u Brusu na ranije donetu presudu u ponovljenom sudskom postupku, po kojoj je investitorka bila osuđena na 9 meseci zatvora uz elektronski nadzor.

U slučaju najpoznatije divlje gradnje u Srbiji, tužilaštvo u Brusu podnelo je optužni predlog juna 2019. godine. Održala su se dva suđenja pred Osnovnim sudom u Brusu, a nakon poslednjeg, u aprilu, investitorki je potvrđena osuđujuća presuda od 9 meseci kućnog zatvora sa novčanim delom kazne, na koju je tužilaštvo ponovo uložilo žalbu, tražeći 18 meseci zatvora.

Bespravni objekat na Kopaoniku, u kome je u jednom trenutku radila i kafana, počeo je da se gradi 2017. godine. Iako je investitorka imala dozvolu za gradnju montažnog kafea od 150 kvadrata, umesto tog objekta, vrlo brzo je izgrađen betonski objekat od 1.000 kvadrata, koji u osnovi ima 399 kvadrata. Nalazio se na dve katastarske parcele u dve opštine - Raška i Brus.

Republička građevinska inspekcija je donela rešenje o rušenju, ali je uprkos više donetih naloga od 2018. godine, investitorka nastavila da gradi. Objekat nije rušen godinama. Ministarstvo građevinarstva i MUP su se svojevremeno javno sporili oko toga da li će inspekcija dobiti asistenciju tokom rušenja. Investitorka je u međuvremenu uklonila samo deo objekta, koji je od dva, sveden na jedan sprat i obložen drvetom, kako su “Novosti” ranije pisale.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu - Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije ranije je pokrenulo istragu protiv Milutina Jeličića Jutke, bivšeg predsednika opštine Brus, u slučaju izdavanja dozvole za ovaj i više drugih spornih objekata na Kopaoniku.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)