GRBOVIĆU SMANJENA KAZNA NA 16 GODINA ZATVORA: Pravosnažna presuda za smrt Aleksandra Savkovića

S. J. M.

01. 11. 2022. u 16:41

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je prvostepeno izrečenu kaznu Nedeljku Grboviću, bivšem šefu obezbeđenja kluba "Nana", sa 18 na 16 godina zatvora. U ostalom delu je prvostepena presuda Višeg suda potvrđena i Grbović je osuđen za teško ubistvo u pokušaju Adija Isenovića i Aleksandra Savkovića, koji je od nanetih povreda preminuo u decembru 2017. godine.

ГРБОВИЋУ СМАЊЕНА КАЗНА НА 16 ГОДИНА ЗАТВОРА: Правоснажна пресуда за смрт Александра Савковића

Foto Tanjug

Apelacija smatra da je prvostepeni sud dao prenaglašen značaj otežavajućim okolnostima Grboviću i nije u dovoljnoj meri cenio olakšavajuće okolnosti i veruju da će se kaznom od 16 godina zatvora u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja.

Kako su naveli okrivljeni Nedeljko Grbović je oglašen krivim što je 17. decembra 2017. godine, ispred kluba u Beogradu, u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, pokušao da ubije više osoba.

On je prethodno u klubu, zajedno sa ostalim pripadnicima obezbeđenja, ušao u verbalnu raspravu sa Aleksandrom Savkovićem, Adijem Isenovićem i njihovim prijateljima, izguravši ih sve ispred kluba. Nakon izlaska iz kluba Grbović je prešao na drugu stranu ulice i kada je Isenović krenuo u njegovom pravcu, iz pištolja koji je nosio za pojasom ispalio je projektil u njega i naneo mu tešku tešku telesnu povredu.

Tada je i Savković krenuo prema njemu, te je Grbović i u njega ispalio jedan projektil, nanevši mu tešku telesnu povredu od koje je ubrzo nastupila smrt.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)