ZAŠTIĆEN, ALI U STRAHU: Nastavak suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića u Prištini

D. ZEČEVIĆ

19. 10. 2022. u 07:33

ZAŠTIĆENI svedok V. 3. odbio je juče da da iskaz pred Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini u slučaju ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, zbog straha za ličnu i bezbednost porodice.

ЗАШТИЋЕН, АЛИ У СТРАХУ: Наставак суђења за убиство Оливера Ивановића у Приштини

Sud u Prištini, Foto Novosti

- To je treći od četiri zaštićena svedoka koji je odustao od javnog davanja iskaza. Četvrti anonimni svedok, na proteklom ročištu, pristao je da svedoči uz objavu identiteta, jer smatra da je identitet svedoka lako ustanoviti. Međutim, današnji svedok odbio je svedočenje iz straha - izjavila je za "Novosti" advokat Jovana Filipović.

I branilac Ljubimir Pantović, koji zastupa jednog od optuženih u ovom procesu, kaže da je svedok zahtevao direktan razgovor sa sudskim većem, jer smatra da je za otkrivanje identiteta zaštićenih svedoka odgovorno tužilaštvo objavljivanjem podataka gde rade, šta su po struci, kao i drugim informacijama kojima se indirektno, ali jednostavno, može otkriti njihov identitet.

Foto: Tanjug

Suđenje u slučaju ubistva Olivera Ivanovića odvija se po trećoj po redu optužnici, a advokati optuženih ističu da slučaj nije odmakao dalje od početka.

Prva optužnica podignuta je početkom decembra 2019. godine, da bi nepunih mesec dana kasnije tadašnji tužilac Sulj Hodža dostavio drugu izmenjenu optužnicu. Godinu kasnije podignuta je i treća optužnica.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija svoje partije u Kosovskoj Mitrovici. Optuženi su Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović. Prva trojica posle više od tri godine provedene u pritvoru nalaze se u kućnom pritvoru, dok se ostali brane sa slobode. Oni se terete da bili deo kriminalne grupe koja je pomagala u aktivnostima koje su odvele do atentata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024