OBJAVA PRESUDE 20. OKTOBRA: Završeno suđenje Novosađaninu (84), optuženom za obljubu deteta

Lj. P.

18. 10. 2022. u 08:22

U VIŠEM sudu u Novom Sadu, iznošenjem završnih reči, okončano je suđenje vremešnom Novosađaninu M.J. (84), protiv koga se vodi postupak zbog optužbe da je obljubio devetogodišnjeg dečaka, a presuda će biti obajvljena 20. oktobra.

ОБЈАВА ПРЕСУДЕ 20. ОКТОБРА: Завршено суђење Новосађанину (84), оптуженом за обљубу детета

Lj.P.

U postuku, koji je od početka bio zatvoren za javnost zbog zaštite maloletne žrtve, saslušani su optuženi, svedoci, sudski veštaci, a dečak je izjavu dao putem konferencijske veze iz posebne prostorije, odnosno skrin-sobe, bez prisustva okrivljenog i drugih učesnika u postupku.

Osamdesetčetvorogodišnjak je, podsećamo, uhapšen 7. maja 2020. godine pod sumnjom da je toga dana u popodnevnim satima, u blizini plaže Šodroš u Novom Sadu, tada devetogodišnjeg mališana, odveo u obližnju šumu i obljubio. Starac i dečak koji se navodno ne poznaju, sasvim slučajno su se tu sreli nedaleko od nekadašnjeg novosadskog brodogradilišta.

Posle nekoliko razmenjenih reči sa dečakom, M.J., je kako se sumnja, mališana odveo u obližnju šumu kod neuređene dunavske plaže, gde ga je, kako se sumnja, tada devetogodišnjak oralno zadovoljio.

Dve žene šetajući tuda naišle su na užasan prizor koji ih je uznemirio, a posle nekoliko trenutaka kada su se malo pribrale, pozvale su policiju i prijavile šta su videle. Vremešni M.J. je, kako saznajemo, na brzinu navukao pantalone i mirno odatle odšetao prema naselju Liman, gde je ubrzo, na osnovu opisa i uhapšen. Prilikom hapšenja se nije opirao, niti je pitao zbog čega ga odvode. Dečak je pronađen sakriven u žbunju nedaleko od mesta gde se dogodio gnusni čin.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu posle hapšenja, M.J. je kako saznajemo uglavnom ćutao i nije odgovarao na pitanja, a u jednom trenutku je, navodno, samo kratko rekao nešto u smislu “da bi bilo bolje da je sada mrtav”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)