TRAŽE ŠEST GODINA ZATVORA ZA SMRT DETETA: Dečak (4) čekao majku ispred pošte, pokosio ga kombi

Novosti online

17. 10. 2022. u 14:41

OSNOVNO javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužni predlog protiv Slavoljuba Jocića (49) iz Popovca jer je 12. maja prošle godine u ovom niškom selu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo četvorogodišnji Edin Krstić.

ТРАЖЕ ШЕСТ ГОДИНА ЗАТВОРА ЗА СМРТ ДЕТЕТА: Дечак (4) чекао мајку испред поште, покосио га комби

Lj.P.

- Osnovno javno tužilaštvo je podnelo optužni predlog zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i zatražilo da se optuženom izrekne kazna zatvora u trajanju od najmanje šest godina. Takođe, predloženo je sudu izricanje mere bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije tokom tri godine – saopštila je Olivera Mladenović, portparolka ove pravosudne institucije.

Bojan Alimović, otac stradalog dečaka, kazao je da je zadovoljan visinom predložene kazne.

- Mog Edina ništa ne može da vrati, koliko god onaj ko nam ga je uzeo odleži u zatvoru. Ako se to uzme u obzir, šest godina je dovoljna kazna. Nama je najveća uteha što je radost opet ušla u našu kuću, 24. septembra nam se rodila ćerka, po našem Edinu smo je nazvali Eldina. Šta da kažem, Bog uzeo jedno, Bog dao drugo, sve je u njegovim rukama – rekao je Alimović.

Foto: D.Alihodžić

 
 
 

Dečak je nastradao dok je na ulici čekao majku da u pošti podigne novčanu pomoć. Mališana na biciklu pregazilo je kombi vozilo kojim je upravljao optuženi Jocić. Kako je nakon nesreće posvedočila detetova majka Kristina Krstić, sve se dogodilo u minut vremena.

- Ušla sam u poštu da podignem novčanu pomoć, a Edin je bio na biciklici. Dok sam stajala u redu čula sam krike: Udariše dete! Odmah sa pomislila na moga Edina, istrčala sam na ulicu i videla ga svog u krvi. Uzela sam ga u ruke i unela u ambulantu, ali za njega više ništa nije moglo da se učini – kazala je tada očajna žena.

Edinova porodica se ubrzo nakon nesreće odselila iz Popovca u Vlasotince jer im je bilo suviše bolno da svakodnevno prolaze kraj mesta gde je mališan ispustio dušu. U centru ovog sela, na mestu gde je dete pregaženo, neutešni roditelji podigli su spomen-obeležje.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024