12 GODINA ZATVORA ZA UBISTVO PRE DVE I PO DECENIJE: Predrag Petrović kriv za ubistvo na Dorćolu 1994.

S. J. M.

10. 10. 2022. u 19:47

PREDRAG Petrović proglašen je danas krivim i osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva Milibora Petrovića 16. juna 1994. godine u Beogradu. Optuženi je sve prethodne godine bio u Italiji, gde je pre godinu i po dana uhapšen po poternici i izručen Srbiji.

12 ГОДИНА ЗАТВОРА ЗА УБИСТВО ПРЕ ДВЕ И ПО ДЕЦЕНИЈЕ: Предраг Петровић крив за убиство на Дорћолу 1994.

Foto: Tanjug

Prema presudi Petrović je to veče oko 22.30 časova došao do Miliborovog stana na Dorćolu sa dvojicom neidentifikovanih osoba, razbio staklo na vratima i kroz otvor pucao unutra, a metak je pogodio Milibora u telo i izazvao oštećenja organa, zbog čega je i preminuo.

Petroviću je produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne. On ima pravo žalbe na ovu presudu, a ceo slučaj mora biti pravosnažan do juna 2024. godine. Ako se to ne desi,  nastupiće zastara.

Sudija Vesna Božović je rekla da Predrag Petrović nije tada ispitan u istrazi, jer je bio nedostupan.

- Nije prihvaćena vaša odbrana da ste zemlju napustili 1991. godine, jer ste u februaru 1993. godine izvadili novu ličnu kartu u policijskoj stanici i ostavili otiske - navela je sudija.

- Kad ste napustili zemlju nismo mogli tačno da utvrdimo. Niste se vratili više od 25 godina, a ovde su vam od 2010. godine bila deca. Da niste imali razloga vratili biste se da vidite decu. Šta ste sve radili u Kalabriji u Italiji vi najbolje znate, a mi preko Evrodžasta imamo i presude.

Sudija Božović je kazala da je prihvaćen iskaz Zorana Petrovića Miliborovog brata, koji je tada dao u istrazi i da ne vidi razlog zašto bi on pričao drugačije nego kako se dogodilo, jer su se poznavali i Predrag je bio u sukobu sa njegovim bratom.

BONUS VIDEO: 

SAHRANjEN UBICA ĆERKE IZ VRŠCA: Na ispraćaju, uz majku, bilo dvadesetak ljudi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna